Bibliotheek Hasselt Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
  • Start
  • kalender
  • Tussen 2 Lijnen met Margot Vanderstraeten - Minjan

Tussen 2 Lijnen met Margot Vanderstraeten - Minjan

portretfoto van Margot Vanderstraeten

Minjan - Mijn orthodox-joodse ontmoetingen na mazzel tov

Margot Vanderstraeten heeft met 'Mazzel tov' een gevoelige snaar geraakt: niet alleen werd het boek een internationale best seller, het leidde ook tot bijzondere nieuwe ontmoetingen binnen de orthodox-joodse gemeenschap.

Zo zijn er chef-kok Moshi van het beroemde Hoffy’s in Antwerpen, die iedereen die daarom vraagt graag uitleg geeft over de joods-culinaire traditie en het chassidische leven; Dan Z., een buitenbeentje met een humorvolle blik die al decennialang als enige de chassidische gemeenschap mag fotograferen; Esther, met wie Margot redetwist over de ultraorthodox-religieuze opvoeding en scholing; en ook koningin Mathilde passeert – wanneer zij wordt rondgeleid in de Dossinkazerne in Mechelen, waar foto’s van Dan Z. en teksten van Margot werden getoond en de ontroerende chassidische meneer Schwarz voor het eerst in zijn leven foto’s van de Holocaust zag.

In 'Minjan' is Margot Vanderstraeten op haar best: nu eens ernstig, dan weer lichtvoetig tot ironisch maar altijd met oprechte interesse zoekt zij, op haar eigen niet-godsdienstige manier, verbinding met buren die nabij een zo ander leven leiden.

Margot Vanderstraeten

Margot Vanderstraeten is schrijfster en journalist. Ze publiceerde vier romans: 'Alle mensen bijten' (debuutprijs), 'De vertraging', 'Mise en place' (nominatie Halewijnprijs) en 'Het vlindereffect', en twee interviewboeken: 'Schrijvers gaan niet dood' (met foto's van Stephan Vanfleteren) en 'Het geweten van onze strafpleiters'. 'Mazzel tov' was haar eerste non-fictieverhaal en scheerde meteen hoge toppen en haalt prijs na prijs binnen. Ook het lezende publiek omarmde het boek met 60000 verkochte exemplaren. Met 'Minjan' neemt ze ons opnieuw mee naar de wereld van 'Mazzel Tov'.


De lezingenreeks Tussen 2 lijnen verbindt de passie voor literatuur en maatschappelijke relevantie van drie Hasseltse partners: Bibliotheek Hasselt Limburg, CCHA en boekhandel Grim. Zowel auteurs van fictie als schrijvers van non-fictie komen hier graag het beste van zichzelf geven.

Wanneer
Zaterdag, 12 maart 2022

14 uur

Waar

Bibliotheek Hasselt Limburg vestiging Dusart | Martelarenlaan 17 | 3500 Hasselt

De ingang van de bibliotheek ligt aan de kant van het Kolonel Dusartplein, onder de grote glazen luifel.

Doelgroep

(jong)volwassenen

Prijs

gratis

Organisator

Bibliotheek Hasselt Limburg i.s.m. Cultuurcentrum Hasselt en Boekhandel Grim

Meer info

reserveer hier je gratis plekje

  • Start
  • kalender
  • Tussen 2 Lijnen met Margot Vanderstraeten - Minjan