ONLINE Expo BOEM PAUKESLAG: Bezette Stad X5

bezette stad digitaal

In 2021 is het 100 jaar geleden dat de iconische, avant-gardistische bundel Bezette Stad van Paul van Ostaijen verscheen. En dat viert onze bibliotheek samen met Het Letterenhuis met een reizende multimediale installatie.

Hedendaagse blik

Vijf jonge kunstenaars nemen op een frisse, eigentijdse manier de dichtbundel Bezette Stad onder handen. Ze vertrekken van onder andere drukproeven en brieven van Paul van Ostaijen. Het eindpunt: een fascinerende installatie die ons hun jonge en hedendaagse blik op Bezette Stad en onze maatschappij schenkt.

Van Ostaijen en meer: thema's in de reizende expo

Boem Paukeslag: Bezette Stad X5 spoort jongeren aan om na te denken over thema’s uit de dichtbundel die vandaag nog steeds relevant zijn, zoals stedelijkheid, oorlog, beeldvorming, taal en kunst.

Maar ze inspireert ook tot kritisch kijken naar hun omgeving, om hier inspiratie uit te halen en er creatieve uitingen aan te geven. Net zoals van Ostaijen deed met zijn de iconische dichtbundel.

De expo staat niet meer fysiek in onze bibliotheek, maar is makkelijk online te bezoeken of op één van de andere locaties waar ze fysiek te zien is. bezoek de online expo

In het 360 graden beeld lijkt het alsof je zelf in de ruimte staat. Wandel door de expo, klik door naar allerhande beeldmateriaal, filmpjes en andere bijkomende informatie én ontmoet de vijf jonge kunstenaars die met de bundel Bezette Stad aan de slag zijn gegaan. Zij vertellen in een inspirerend filmpje hoe zij van Ostaijen hebben leren kennen, hoe ze zijn werk interpreteren naar vandaag en hoe zij aan de slag gaan als kunstenaar.

Woensdag, 05 mei 2021 - woensdag, 30 november 2022

altijd

de online expo kun je hier bezoeken

Iedereen