• Kalender

Limburg kiest - tentoonstelling Collectie Verkiezingsdrukwerk

archiefdozen met verkiezingsdrukwerk en campagnebeeld erfgoeddag

Deze tentoonstelling zet één van de erfgoedcollecties van Bibliotheek Hasselt Limburg in de kijker: de collectie verkiezingsdrukwerk. Deze verzamelt alle drukwerk dat naar aanleiding van politieke verkiezingen in Limburg verspreid wordt.

De collectie bevat momenteel ongeveer 24 000 stuks, afkomstig uit Europese, federale, regionale, provinciale en gemeentelijke verkiezingen. De collectie is door zijn omvang en volledigheid uniek in ons land.

Omdat de collectie bij elke nieuwe verkiezing uitbreidt, doen we bij deze ook een warme oproep om het verkiezingsdrukwerk dat je in je brievenbus krijgt te bundelen en te schenken aan onze dienst Erfgoed. Zij zullen er goede zorg voor dragen en toekomstige generaties zullen je dankbaar zijn.

Zondag, 22 april 2018 - zaterdag, 24 november 2018

tijdens de openingsuren van de bibliotheek

Bibliotheek Hasselt Limburg vestiging Dusart | Martelarenlaan 17 | 3500 Hasselt

Iedereen