Bibliotheek Hasselt Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
  • Start
  • kalender
  • Tussen 2 Lijnen met Jaap Robben - interview door Fien Sabbe

Tussen 2 Lijnen met Jaap Robben - interview door Fien Sabbe

jaap robben en fien sabbe

Jaap Robben (1984) is dichter en auteur. Hij schrijft niet specifiek voor een leeftijd, maar voor iedereen in het bijzonder. Sinds 2004 publiceert hij poëzie, romans, artikelen, jeugdboeken (Suzie Ruzie, iemand?) en vertalingen. Ook schreef hij meermaals voor het theater. Zijn werk werd veelvuldig bekroond, zijn romans worden verfilmd en zijn werk verschijnt inmiddels in vijftien talen.

Zijn eerste roman Birk is een everseller, de opvolger Zomervacht evenaarde het succes - aan de verfilming wordt op dit moment gewerkt - en ook de kritieken waren lovend. Ook bij zijn derde roman Schemerleven ontvouwt zich een drama dat je een knoop in de maag bezorgt, en dat goed gedoseerd en uiterst sensitief is opgeschreven – Jaap Robbens handelsmerk.

Schemerleven

Wanneer de jonge, vrijgevochten Frieda Tendeloo op een late wintermiddag in 1963 de dichtgevroren Waal op stapt, wacht haar een ontmoeting die ze nooit meer zal vergeten. Tussen de ijsschotsen op de witte rivier ontmoet ze de getrouwde Otto. Ze beleven een liefde die onstuimig begint, maar noodlottig eindigt. Haar leven lang houdt ze haar herinneringen hieraan voor zichzelf.

Tot Frieda op 81-jarige leeftijd plotseling weer alleen is. En het verzwegen verdriet zich onontkoombaar aan haar opdringt. Pas dan durft ze op zoek te gaan naar wat ze is verloren.

"Robben laat met zijn krachtige hoofdpersoon zijn feministische hart spreken" ****

– Humo

Interview door Fien Sabbe

Fien Sabbe ging na haar studies rechten en theaterwetenschappen aan de slag bij de VRT. Jarenlang was ze een dagelijkse stem bij Radio Donna. Nadien verhuisde ze naar Radio 1. Op tv presenteerde ze ondertussen praatprogramma’s als 1 voor iedereen op zondagmiddag. Later werd ze het gezicht van het culturele magazine L!nk op Canvas en leidde tien jaar lang de feestelijke uitreiking van De Gouden Uil Literatuurprijs in goede banen.

In 2013 begon ze aan een nieuw avontuur. Ze werd advocaat/bemiddelaar, gespecialiseerd in jeugd- en familierecht. Sedert 2020 is ze ook plaatsvervangend vrederechter in Gent. 

Vandaag blijft ze volop presenteren en modereren voor een live publiek. Ze stond mee aan de wieg van het literaire programma Uitgelezen, dat ze nog steeds modereert. Ze is een veelgevraagde gesprekspartner bij auteursontmoetingen en leidt met vlotte flair debatten over de meest uiteenlopende onderwerpen in goede banen. Haar gekende radiostem laat zich regelmatig horen in documentaires, audioguides, reclame en bedrijfsfilms.

En nu dus ook in onze bib tijdens haar inetrview met Jaap Robben!      

Wanneer
Zaterdag, 22 april 2023

om 14 uur

Waar

Bibliotheek Hasselt Limburg vestiging Dusart | Martelarenlaan 17 | 3500 Hasselt

De ingang van de bibliotheek ligt aan de kant van het Kolonel Dusartplein, onder de grote glazen luifel.

Doelgroep

Iedereen

Prijs

Gratis

Organisator

Bibliotheek Hasselt Limburg in samenwerking met CCHa en Boekhandel Grim

Meer info

reserveer je gratis plekje hier

  • Start
  • kalender
  • Tussen 2 Lijnen met Jaap Robben - interview door Fien Sabbe