• kalender

Gratis digitale kinderboeken voor ouders in Corona-nood

covers van de gratis fundel boekjes

De digitale kinderboeken van Fundels zijn de ideale educatieve bezigheid voor kinderen, zeker nu scholen en bibliotheken hun deuren sluiten. Als alternatief voor hersenloze televisie laat je je kroost hiermee spelenderwijs leren en hun leesvaardigheid oefenen.

Bibliotheek Hasselt Limburg biedt ouders vanaf nu gratis 15 AVI- en prentenboeken uit de catalogus aan. Heb je een Mijn Bibliotheek account? Dan krijg je wekelijks 2 extra Fundels uitleningen cadeau. Deze actie loopt tot de paasvakantie.

Hoe werkt het?

Download de Fundels-app.

• Wie in de app doorgaat zonder aanmelden, ziet de gratis boekjes bovenaan het catalogusscherm staan onder ‘Jouw collectie’. De 15 titels zijn beschikbaar tot 3 april.
  • Leners die zich aanmelden met hun Mijn Bibliotheek account krijgen wekelijks 2 extra uitleningen cadeau bovenop hun bestaande leentegoed. Extra uitleningen blijven een week geldig.

Meer weten over Fundels?

Fundels Prentenboeken zijn bestaande prentenboeken die tot leven komen op een interactieve manier. De digitale prentenboeken voor kinderen tussen drie en zeven jaar bevatten mooie animaties en zijn aangevuld met leuke teken-, speel- en doe-activiteiten.

Iedereen die een "Mijn bibliotheek-account" heeft kan vanaf nu 7 gratis Fundels lenen per kalenderjaar, telkens voor 4 weken. Wanneer je inlogt zie je daarom vanaf nu bij "Mijn digitale collecties" ook de Fundels prentenboeken staan.

Hoe werkt het?

1. download de Fundels app op je tablet of smartphone via de App Store of Google Play Store
  2. klik op het 'de Bib' logo
  3. meld je aan met je Mijn Bibliotheek log-in en wachtwoord (nog geen account? Lees hier hoe je een Mijn Bibliotheek account aanmaakt)
  4. kies het boekje dat je wil lenen
  5. het boekje wordt gedownload op je toestel
  • je kan 7 Fundels lenen per kalenderjaar
  • elke Fundel is 4 weken beschikbaar op je toestel
  • Fundels kan je ook offline lezen

Ga naar de Fundels website voor meer info.

Dinsdag, 24 maart 2020 - zondag, 05 april 2020

• kalender