Bibliotheek Hasselt Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
  • Start
  • kalender
  • Boekenpanda boekenbabbel 2 - Tekenen van het universum

Boekenpanda boekenbabbel 2 - Tekenen van het universum

boekenpanda koopman

Ook dit academiejaar gaan Hogeschool PXL en Bibliotheek Hasselt Limburg samen op zoek naar de Boekenpanda, hét PXL-Boek van het Jaar. Op dinsdag 28 maart komen we samen in PXL Vildersstraat om een tweede genomineerd boek te bespreken. 

Tekenen van het universum van Emy Koopman

Tijdens de opnames voor een televisieserie vindt er een sneeuwstorm plaats waardoor de verteller en haar Frans-Canadese fixer in dezelfde hotelkamer belanden. Er is een wederzijdse aantrekking, maar omdat beiden al een relatie hebben houden ze zich in. Als ze besluiten contact te houden, raken ze verstrikt in een emotionele affaire die steeds verder ontspoort.

Dat is het uitgangspunt van Tekenen van het universum, maar de reis waarop Emy Koopman je meeneemt voert veel dieper dan het verhaal van deze willekeurige onmogelijke liefde. Dit is een verhaal over hoe we onszelf kleiner maken, verminken en verliezen in romantische relaties, over hoe grenzen overschreden worden maar ook over hoe we die laten overschrijden. Een verhaal dat de vraag stelt hoe we kunnen losbreken uit patronen die voor ons lijken te zijn uitgetekend, en in hoeverre we dat willen.

Scherp, spannend, intiem en prachtig geschreven. Een boek om heel dicht tegen je aan te drukken.

Bekijk het interview met Emy

Schrijf je hier in om deel te nemen aan de boekenbabbel - enkel voor PXL-studenten

Breng hier je stem uit

De Boekenpanda

Najaar 2022 selecteerden de studenten drie romans die de opvolger kunnen worden voor "Jij mag alles zijn" van Griet Op de Beeck, na Lize Spit de tweede winnaar van de Boekenpanda - PXL Boek van het Jaar! Wil je ook bij de uitreiking zijn op 16 mei? Schrijf je hier in.

Wanneer
Dinsdag, 28 maart 2023

om 18 uur

Waar

Hogeschool PXL Vildersstraat 

Doelgroep

Studenten Hogeschool PXL

Prijs

Gratis - reserveer je plekje

Organisator

Hogeschool PXL i.s.m. Bibliotheek Hasselt Limburg

Meer info

De Boekenpanda is een literatuurprijs voor recente Nederlandstalige fictie. Sinds 2021 wordt de prijs uitgereikt door Hogeschool PXL i.s.m. Bibliotheek Hasselt Limburg.

  • Start
  • kalender
  • Boekenpanda boekenbabbel 2 - Tekenen van het universum