BOEM PAUKESLAG: Bezette Stad X5

paul van ostaijen portret

In 2021 is het 100 jaar geleden dat de iconische, avant-gardistische bundel Bezette Stad van Paul van Ostaijen verscheen. En dat viert onze bibliotheek samen met Het Letterenhuis met een reizende multimediale installatie.

Hedendaagse blik

Vijf jonge kunstenaars nemen op een frisse, eigentijdse manier de dichtbundel Bezette Stad onder handen. Ze vertrekken van onder andere drukproeven en brieven van Paul van Ostaijen. Het eindpunt: een fascinerende installatie die ons hun jonge en hedendaagse blik op Bezette Stad en onze maatschappij schenkt.

Thema's in de reizende expo

Boem Paukeslag: Bezette Stad X5 spoort jongeren aan om na te denken over thema’s uit de dichtbundel die vandaag nog steeds relevant zijn, zoals stedelijkheid, oorlog, beeldvorming, taal en kunst.

Maar ze inspireert ook tot kritisch kijken naar hun omgeving, om hier inspiratie uit te halen en er creatieve uitingen aan te geven. Net zoals van Ostaijen deed met zijn de iconische dichtbundel.

Zaterdag, 27 maart 2021 - zondag, 20 juni 2021

tijdens de openingsuren van de bibliotheek

Bibliotheek Hasselt Limburg vestiging Dusart | Martelarenlaan 17 | 3500 Hasselt

De ingang van de bibliotheek ligt aan de kant van het Kolonel Dusartplein, onder de grote glazen luifel.

Iedereen

Letterenhuis i.s.m. Bibliotheek Hasselt Limburg