Bibliotheek Hasselt Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder

Tussen 2 lijnen - Johan Op de Beeck

foto van Johan Op de Beeck

Johan Op de Beeck en geschiedenis

‘Wie over het heden wil oordelen, moet voldoende verleden in huis hebben’, zegt Johan Op de Beeck. In zijn verhalen krijgen historische figuren een menselijk gezicht, hij ontrafelt politieke intriges en onthult de consequenties van de geschiedenis voor onze hedendaagse tijd. Een geschiedenisles zoals je ze nog nooit gehoord hebt … maar ook een les in de menselijke psychologie.

De kapper die spion werd - Het complot van Laken

Johan Op de Beeck, auteur van succesvolle biografieën over Napoleon en Lodewijk XIV, schreef met 'Het complot van Laken' een kloeke misdaadroman. Hij kon niet anders dan feit en fictie vermengen aangezien de rol die Leopold III tijdens de oorlog speelde nog altijd niet helemaal duidelijk is. Hij was op zoek naar de historische 'waarheid' en bleef zo veel mogelijk trouw aan de 'feiten'. Zijn hoofdpersonage Jef van Hooff is geen romanpersonage maar iemand die hij persoonlijk kende. Hij was namelijk de kapper van zijn moeder. En een spion.

Johan Op de Beeck is een meeslepend en gepassioneerd verteller. Hij neemt je mee van de slagvelden naar het paleis in Laken, Capitol Hill in Washington en de war rooms in Londen waar Churchills donderpreken indruk maken. Hij voert vele tientallen historische figuren op maar nergens wordt het verhaal ondoorzichtig. De ultieme waarheid spit Op de Beeck niet boven, maar hij laat vooral zien dat de onderste steen over de rol van de koning tijdens de oorlog nog niet omgedraaid is.


Tussen 2 lijnen is een structurele en intense samenwerking tussen CCHA en Bibliotheek Hasselt Limburg.

Wanneer
Zaterdag, 10 oktober 2020

om 14.00 uur

Waar

Bibliotheek Hasselt Limburg vestiging Dusart | Martelarenlaan 17 | 3500 Hasselt

Doelgroep

volwassenen

Prijs

gratis

Organisator

Bibliotheek Hasselt Limburg i.s.m. Cultuurcentrum Hasselt en Boekhandel Grim

Meer info

Reserveer je gratis plek... vanaf 26 augustus 2020!

Opgelet! Omwille van de maatregels tegen het coronavirus zijn er minder plekken beschikbaar dan anders. Reserveer dus tijdig je plekje!