Bibliotheek Hasselt Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
3 meisjes lezen een boek

Jeugd

Prentenboeken

Onze prentenboeken zijn opgedeeld volgens kleur en thema en volgen hiermee het systeem van de kleuter-ZIZO. Bekijk hier bij welke kleur en welk icoon je een prentenboek kan vinden. 

Verhalen of fictie

De rest van de jeugdverhalen staan gegroepeerd op kleur: de boeken voor 6 tot 8 jaar hebben een gele kleur, voor 9 tot 11 jaar een rode kleur en voor 12-13 jaar een blauwe kleur.

Eerste lezertjes en AVI-boekjes worden eerst geplaatst. Daarna volgen de andere boeken. De boeken staan alfabetisch op schrijver gerangschikt. 
Voorbeeld: boeken van Marc de Bel en Paul van Loon zijn terug te vinden bij DEBE en VANL.

De boeken hebben ook een pictogram per genre.

Weetboeken of non-fictie

Kom alles te weten over geschiedenis, dieren, knutselen, sport,... en zoveel meer via de weetboeken. Voor de kinderen tussen 6 en 14 jaar staan de weetboeken volgens het ZIZO-systeem. 

Speciale collecties

Voor de kinderen die wat moeite hebben met lezen of die niet graag een boek openslaan, hebben we een collectie 'Makkelijk lezen'. Je vindt deze met een oranje etiket tussen de boeken. Ook de sprookjes, gedichten en versjes staan apart. 

Multimedia

De bibliotheek heeft niet alleen maar boeken. Je kan er ook een goede collectie dvd’s en luisterboeken voor de jeugd vinden. 

Bibliotheek Hasselt Limburg
Martelarenlaan 17
3500 Hasselt

tel. 011 29 59 00
e-mail bibliotheek@hasselt.be
http://www.hasselt.be/bibliotheek


De openingsuren van de Bibliotheek Hasselt Limburg vind je terug via http://bibliotheek.hasselt.be/bhlopeningsuren

Zoek in de catalogus

Nieuws

dinsdag, 28 november 2023
Wereldlichtjesdag - koesterhoek in de bib
Op zondag 10 december is het Wereldlichtjesdag. Dan steken mensen over de hele wereld om 19 uur kaarsjes aan ter nagedachtenis van overleden kinderen. In Hasselt worden in deze periode verschillende...
dinsdag, 07 november 2023
sint en kerst
Hij is in het land, de Goedheiligman... Hoezee! Sinterklaasboekjes, -films en -cd's staan nu in extra grote hoeveelheden in de jeugdbib! En omdat de aanloop naar het eindejaar ook niet zonder die...
maandag, 30 oktober 2023
In Etalage
Vers materiaal om thuis knus te lezen: de nieuwe In etalage-selectie staat klaar! Onze collega's maakten weer een fijne keuze voor onze klanten - voor elk wat wils - van 0 tot 100 jaar. Je vindt...

Bibliotheek Hasselt Limburg is ook social