Bibliotheek Hasselt Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
3 meisjes lezen een boek

Jeugd

Prentenboeken

Onze prentenboeken zijn opgedeeld volgens kleur en thema en volgen hiermee het systeem van de kleuter-ZIZO. Bekijk hier bij welke kleur en welk icoon je een prentenboek kan vinden. 

Verhalen of fictie

De rest van de jeugdverhalen staan gegroepeerd op kleur: de boeken voor 6 tot 8 jaar hebben een gele kleur, voor 9 tot 11 jaar een rode kleur en voor 12-13 jaar een blauwe kleur.

Eerste lezertjes en AVI-boekjes worden eerst geplaatst. Daarna volgen de andere boeken. De boeken staan alfabetisch op schrijver gerangschikt. 
Voorbeeld: boeken van Marc de Bel en Paul van Loon zijn terug te vinden bij DEBE en VANL.

De boeken hebben ook een pictogram per genre.

Weetboeken of non-fictie

Kom alles te weten over geschiedenis, dieren, knutselen, sport,... en zoveel meer via de weetboeken. Voor de kinderen tussen 6 en 14 jaar staan de weetboeken volgens het ZIZO-systeem. 

Speciale collecties

Voor de kinderen die wat moeite hebben met lezen of die niet graag een boek openslaan, hebben we een collectie 'Makkelijk lezen'. Je vindt deze met een oranje etiket tussen de boeken. Ook de sprookjes, gedichten en versjes staan apart. 

Multimedia

De bibliotheek heeft niet alleen maar boeken. Je kan er ook een goede collectie dvd’s en luisterboeken voor de jeugd vinden. 

Bibliotheek Hasselt Limburg
Martelarenlaan 17
3500 Hasselt

tel. 011 29 59 00
e-mail bibliotheek@hasselt.be
http://www.hasselt.be/bibliotheek


De openingsuren van de Bibliotheek Hasselt Limburg vind je terug via http://bibliotheek.hasselt.be/bhlopeningsuren

Zoek in de catalogus

Nieuws

vrijdag, 26 mei 2023
een meisje kijkt vol verrassing naar haar bij mekaar gespaarde duurzame bibcadeautjes
Hé jij, leesbeest! Puzzel je spaarkaart vol en verzamel de prachtige én duurzame bibcadeautjes! Alle leesbeesten tussen 2,5 en 12 jaar kunnen door boeken te lezen sparen voor een fijn cadeau. Elke keer...
woensdag, 24 mei 2023
kinderen zitten in een kring
Op zaterdag 13 mei verwelkomden we 90 juryleden van leesgroep 2, 3 en 4 voor het slotfeest van de Leesjury in Hasselt. Ze zochten naar boekenstapels in de bib, volgden het Bibsterspel en namen deel...
maandag, 22 mei 2023
In Focus - 100 jaar Max Velthuijs en daarmee ook Kikker
Grafisch ontwerper en maker van politieke affiches, advertenties, boekomslagen, ... Maar natuurlijk vooral de geestelijke vader van Kikker. Max Velthuijs werd 100 jaar geleden geboren in Den Haag en...

Bibliotheek Hasselt Limburg is ook social