Bibliotheek Hasselt Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
zwart wit foto van eerste voetstap op de maan

IN FOCUS 50 jaar Maanlanding

vrijdag, 28 juni 2019

“One small step for [a] man, one giant leap for mankind.” Op 20 juli 2019 is het exact 50 jaar geleden dat astronaut Neil Armstrong deze woorden uitte toen hij als eerste mens voet op de maan plaatste. Ondertussen hebben 12 mensen en talloze robots de maan bewandeld, hebben landen als Japan en Rusland plannen om maanbasissen te bouwen én is er zelfs een particulier programma dat ruimtereizen mogelijk wil maken in de vorm van SpaceX. Toekomstgerichte projecten en plannen, allemaal onmogelijk geweest zonder de allereerste bemande maanlanding.

Hoewel Neil Armstrong en zijn quote tot het collectieve geheugen behoren zijn er tal van minder bekende feiten, weetjes en interessante informatie.
Weet jij de naam van Armstrong’s metgezel? De eerste woorden die doorgegeven werden aan NASA van op de maan? De diepere betekenis achter de “Space Race”?

Droomde jij, zoals zovelen, van een carrière als astronaut, kijk je graag naar de sterren of wil je dieper ingaan op de historiek van deze historische mijlpaal? Dan is dit het ideale moment.

Vijftig jaar maanlanding, nu IN FOCUS in Bibliotheek Hasselt Limburg.

BHL Nieuwsbrief

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.