Bibliotheek Hasselt Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
oude druk

Gedrukt verleden - Drieluik tentoonstelling

zaterdag, 03 maart 2012

Bibliotheek Hasselt Limburg beschikt over een waardevolle Collectie Oude Drukken van ongeveer 7.500 banden. In 2008 nam zij de beslissing om deze collectie te herwaarderen en zette zij een project voor preventieve conservatie op. Nog datzelfde jaar richtte zij samen met vijf andere bibliotheken de vzw Vlaamse Erfgoedbibliotheek op. En in 2011 kreeg zij van de Vlaamse Gemeenschap het kwaliteitslabel van erkende erfgoedbibliotheek.

Om de Collectie Oude Drukken en het project voor preventieve conservatie bij het brede publiek bekend te maken organiseerde Bibliotheek Hasselt Limburg in 2012 en 2013 onder de titel ‘Gedrukt verleden’ drie tentoonstellingen.

Tentoonstelling 1 - Over oude drukken

De eerste tentoonstelling droeg als titel ‘Over oude drukken. Kennis maken met boeken gedrukt vóór 1840’ en liep van 3 maart tot en met 29 september 2012. Zij was educatief van opzet: zij legde uit wat oude drukken zijn en toonde hun voornaamste kenmerken.

Bekijk hier de brochure over de tentoonstelling 'Over oude drukken'.

Tentoonstelling 2 - Over preventieve conservatie van oude drukken

De tweede tentoonstelling ging dieper in op het project voor preventieve conservatie. Zij droeg als titel ‘Over preventieve conservatie van oude drukken. Zorg dragen voor boeken gedrukt vóór 1840’ en liep van 20 oktober 2012 tot en met 30 maart 2013.

Bekijk hier de brochure over de tentoonstelling 'Over preventieve conservatie van oude drukken'.

Tentoonstelling 3 - Over mooie oude drukken

De derde tentoonstelling droeg als titel ‘Over mooie oude drukken. Zij bracht een selectie van de mooiste afbeeldingen uit de Collectie Oude Drukken. Genieten van boeken gedrukt vóór 1840’ liep van 6 april 2013 tot en met 1 juni 2013.

Bekijk hier de brochure over de tentoonstelling 'Over mooie oude drukken'.

Bibliotheek Hasselt Limburg is ook social