Bibliotheek Hasselt Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder

Digitale bibliotheek

De BHL biedt naast een uitgebreide collectie gedrukte informatie ook een collectie digitale informatie aan via de digitale bibliotheek. Inhoudelijk zijn de gedrukte en digitale informatie complementair en op elkaar afgestemd. De indeling van de digitale bibliotheek loopt parallel met de indeling van de afdelingen in de BHL volgens geclusterde vakdomeinen.

Databanken

Bekijk hier onze digitale databanken.

De gespecialiseerde onlinedatabanken kunnen omwille van licentierechten alleen in de BHL vestiging Dusart geraadpleegd worden. Dit is gratis. Hier vindt u een overzicht van alle onlinedatabanken.  


De door de BHL geselecteerde websites kunnen in de BHL en van thuis uit geraadpleegd worden.  
 
In de digitale bibliotheek vind je binnen elk vakdomein een selectie van gespecialiseerde onlinedatabanken en websites.
Via de digitale bibliotheek kun je ook opzoeken in de catalogus van de Koninklijke Bibliotheek van België, de catalogi van de Vlaamse universiteiten en van het Limburgse hoger onderwijs en in de gezamenlijke catalogus van de zes grootste Vlaamse bibliotheken.

Fundels


Fundels Prentenboeken zijn bestaande prentenboeken die tot leven komen op een interactieve manier. De digitale prentenboeken voor kinderen tussen drie en zeven jaar bevatten mooie animaties en zijn aangevuld met leuke teken-, speel- en doe-activiteiten.

Iedereen die een "Mijn bibliotheek-account" heeft kan vanaf nu 7 gratis Fundels lenen, telkens voor 4 weken. Wanneer je inlogt zie je daarom vanaf nu bij "Mijn digitale collecties" ook de Fundels prentenboeken staan.

Ga naar de Fundels website voor meer info.

GoPress

                    

Gopress Kiosk biedt de Vlaamse kranten en de tijdschriften Knack, Le Vif/L’Express, Trends en Tendances van de laatste zeven publicatiedagen digitaal aan via een onlinekrantenkiosk.

Deze gespecialiseerde onlinedatabank kan omwille van licentierechten alleen in de BHL geraadpleegd worden. Dit kan je gratis doen op de pc's in de BHL.

Ga naar Gopress Kiosk.

Brochures en tijdschriften

Bekijk hier het aanbod van gespecialiseerde online vaktijdschriften.

Databanken
Websites
Vakdomeinen
EID