Bibliotheek Hasselt Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
  • Start
  • Bibliotheek Hasselt Limburg

Bibliotheek Hasselt Limburg

De Bibliotheek Hasselt Limburg is de grootste openbare bibliotheek in de provincie Limburg. Naast een aanbod van meer dan 1.670.000 documenten (boeken, cd's, dvd's, kranten, tijdschriften, databanken, ...) voor verschillende doelgroepen biedt zij ook een ruime dienstverlening aan: studieplekken, de digitale bibliotheek, gratis draadloos internet, Interbibliothecair Leenverkeer. Het uitgebreide activiteitenprogramma is steeds beschikbaar op deze website of kan in je mailbox bezorgd worden in een e-zine.

De Bibliotheek Hasselt Limburg is ook een erfgoedbibliotheek of bewaarbibliotheek en is partner van de Vlaamse erfgoedbibliotheek. Met de uitbouw van het Infopunt Erfgoed wil zij een regionaal ankerpunt zijn voor bewaring en publieksgerichte ontsluiting van erfgoedcollecties, in het bijzonder de collecties Limburgensia en de Collectie Oude Drukken met meer dan 750.000 documenten. Infopunt Erfgoed stelt haar collecties en archieven ook ten dienste van het historisch en wetenschappelijk onderzoek.

Daarnaast is de Bibliotheek Hasselt Limburg met haar collectie-aanbod en werking een belangrijke partner van het Hoger Onderwijs in de provincie Limburg en werkt zij nauw samen met de PXL Limburg, Universiteit Hasselt en de Katholieke Hogeschool Limburg.

Contactgegevens

Bibliotheek Hasselt Limburg
Martelarenlaan 17
3500 Hasselt

tel. 011 29 59 00
e-mail bibliotheek@hasselt.be
website http://www.hasselt.be/bibliotheek

De openingsuren van de Bibliotheek Hasselt Limburg vind je terug via http://bibliotheek.hasselt.be/bhlopeningsuren

Loketdiensten

Facebook

  • Start
  • Bibliotheek Hasselt Limburg