Bibliotheek Hasselt Limburg nl-BE http://www.limburg.be/BHL (c) 2024 Smartsite Hé jij, leesbeest! Spaar voor nieuwe cadeautjes! https://bibliotheek.hasselt.be/74348-spaarkaart woensdag 17 juni 2020 15:24:40

Hé leesbeest, heb jij onze spaarkaart al in gebruik? 

Elke keer wanneer je boeken komt lenen in de bibliotheek verdien je een puzzelstukje voor jouw spaarkaart. In totaal heb je 15 stickers nodig voor een volle spaarkaart.
Is je puzzel volledig? Ruil hem dan in voor een leuke én duurzame beloning van de bibliotheek! Kruip onder je fleece dekentje met je favoriete boek of ga creatief aan de slag met een schrijfbord met LCD scherm.

Nog geen spaarkaart? Vraag er een aan het onthaal of aan een van de infopunten.
Alle leesbeesten tussen 2,5 en 12 jaar kunnen enthousiast beginnen lezen én sparen.

E-readers in de klas https://bibliotheek.hasselt.be/provincielimburg.net?id=75258 woensdag 16 juni 2021 11:03:41

Wil je je leerlingen eens verrassen door ze te laten lezen op een e-reader? Met onze compacte en lichte e-readers kunnen je leerlingen lezen waar en wanneer ze maar willen. 

Als leerkracht secundair onderwijs kan je voor een leesproject voor iedere leerling van je klas een e-reader lenen. Wij plaatsen tot drie titels op de e-readers en laden ze volledig op.

Vraag hier je set e-readers aan!

Ombudsman en Huuradvies met een spreekuur in de bib https://bibliotheek.hasselt.be/Limburg/Nieuwsberichten/Ombudsman-en-Huuradvies-met-een-spreekuur-in-de-bib.html dinsdag 26 juli 2022 14:51:54

In het spreekurenlokaal bij het leescafé houden zowel de Federale Ombudsman als Huuradvies Hasselt regelmatig consultaties.

Huuradvies Hasselt

Waar moet ik op letten bij het opstellen van een huurcontract? Wat kan ik doen als mijn huurders mijn pand verwaarlozen? Mijn huisbaas is niet voor rede vatbaar, hoe kan ik tot hem doordringen? 

Twee keer per maand kun je met dit soort vragen terecht bij het team van Huuradvies Hasselt, in vestiging Dusart. Het is best om eerst even contact op te nemen. lees meer

Federale Ombudsman

De Federale Ombudsman doet dienst als brug tussen burger en overheid en staat klaar om te helpen met overheidsgerelateerde klachten.

Elke eerste maandag van de maand tussen 14 en 16 uur houdt de Federale Ombudsman spreekuur in onze bib. Je moet wel eerst een afspraak maken. lees meer

Verbouwingen bibliotheekgebouw Kuringen https://bibliotheek.hasselt.be/Limburg/Nieuwsberichten/Verbouwingen-bibliotheekgebouw-Kuringen.html maandag 28 november 2022 15:16:24

Ons bibliotheekgebouw in Kuringen wordt de komende jaren in een nieuw jasje gestoken, zowel letterlijk als figuurlijk. De locatie wordt verbouwd en de bibliotheekwerking zal nadien gericht zijn op families.

Totaalproject Bibliotheek, Buitenschoolse Kinderopvang en Stedelijke basisschool Kuringen

De stad Hasselt werkt aan een vernieuwde invulling van de site aan de Diepstraat, Joris van Oostenrijkstraat en Dorpsbeekstraat in Kuringen, waar de buitenschoolse kinderopvang, de bibliotheek en de school gehuisvest zijn.

Het uiteindelijke plan is toekomstbestendig en creëert meerwaarde voor alle gebruikers van de dienstverlening die op deze site wordt aangeboden.

Toekomstige invulling van het gebouw

 • De bibliotheek wordt getransformeerd tot familiebibliotheek, een nieuw concept met uitgebreide dienstverlening.
 • Het gebouw krijgt een uitbreiding waarin ook de buitenschoolse kinderopvang gehuisvest wordt.
 • Bovendien krijgt het deeltijds kunstonderwijs er een nieuw onderkomen.
 • Ook de stedelijke basisschool krijgt een plaats in het nieuwe gebouw.
 • Er wordt een polyvalente ruimte op de eerste verdieping ingericht, die gedeeld kan worden door de verschillende partners.

Praktische info verbouwing

De werken starten op 9 januari. Omdat er buiten de bibliotheek ook nog andere partners betrokken zijn in dit totaalproject, verwijzen we voor de praktische informatie over de verbouwingen op de site naar de website van stad Hasselt, waar alle actuele informatie terug te vinden is.

Praktische info bibliotheekwerking

In de bib sleutelen we momenteel aan de best mogelijke alternatieve dienstverlening naar onze klanten die vooral in Kuringen naar de bib komen.

 • verlengde leentermijn
 • alternatieve dienstverlening

Het laatste nieuws hierover vind je via deze website, nieuwsbrief en onze socials.

Update vestiging Kuringen - tijdelijke sluiting tijdens verbouwing https://bibliotheek.hasselt.be/kuringen maandag 5 december 2022 16:01:52

Ons bibliotheekgebouw in Kuringen wordt de komende jaren in een nieuw jasje gestoken, zowel letterlijk als figuurlijk. De locatie wordt verbouwd en de bibliotheekwerking zal nadien gericht zijn op families. We houden je hier op de hoogte van de werken.

update 7 juli 2023

update 4 januari 2023


Update 7 juli 2023

Sinds afgelopen maandag 3 juli is de werfzone afgebakend en starten de verbouwingswerken. De verbouwing zal in verschillende fases gebeuren.

In het najaar van 2024 zouden de werken afgerond zijn.

 • Zomer 2023: Afbraak- en stripwerken
 • September - voorjaar 2024: Ruwbouwwerken
 • Voorjaar 2024 – oktober 2024: Afwerking bouwwerken
 • Najaar 2024: Start operationele inrichting gebouwen

praktische info verbouwing

praktische info bibliotheekwerking


Update 4 januari 2023

Totaalproject Bibliotheek, Buitenschoolse Kinderopvang en Stedelijke basisschool Kuringen

De stad Hasselt werkt aan een vernieuwde invulling van de site aan de Diepstraat, Joris van Oostenrijkstraat en Dorpsbeekstraat in Kuringen, waar de buitenschoolse kinderopvang, de bibliotheek en de school gehuisvest zijn.

Het uiteindelijke plan is toekomstbestendig en creëert meerwaarde voor alle gebruikers van de dienstverlening die op deze site wordt aangeboden.

Toekomstige invulling van het gebouw

 • De bibliotheek wordt getransformeerd tot familiebibliotheek, een nieuw concept met uitgebreide dienstverlening.
 • Het gebouw krijgt een uitbreiding waarin ook de buitenschoolse kinderopvang gehuisvest wordt.
 • Bovendien krijgt het deeltijds kunstonderwijs er een nieuw onderkomen.
 • Ook de stedelijke basisschool krijgt een plaats in het nieuwe gebouw.
 • Er wordt een polyvalente ruimte op de eerste verdieping ingericht, die gedeeld kan worden door de verschillende partners.

Praktische info verbouwing

De werken starten op 9 januari. Omdat er buiten de bibliotheek ook nog andere partners betrokken zijn in dit totaalproject, verwijzen we voor de praktische informatie over de verbouwingen op de site naar de website van stad Hasselt, waar alle actuele informatie terug te vinden is.

Praktische info bibliotheekwerking

Om een optimale dienstverlening te garanderen tijdens de sluitingsperiode voorzien we een aantal tijdelijke alternatieven:

 • verlengde leentermijn

De leentermijn van materialen van Kuringen wordt vanaf 20 december 2022 automatisch verlengd tot 1 april 2023! Tussen 20 december en 1 april wordt geen telaatgeld aangerekend. Deze periode is ondertussen afgelopen.

 • inleveren in beide vestigingen

Tijdens de openingsuren van onze Grab and Go in Kuringen of in vestiging Dusart.

 • afhaalservice 'Grab & Go'

Tijdelijke Grab & Go service in Kuringen vanaf 1 februari

 • VIP-rondleidingen

Voor de vaste bezoekers van onze vestiging in Kuringen voorzien we een rondleiding in Dusart, neem contact met ons op voor een afspraak.

Permanente uitbreiding dienstverlening

Daarnaast wordt ook gewerkt aan een permanente uitbreiding van de dienstverlening in Kuringen door een versnelde uitrol van Bib op School en de Boekenbuur-App. 

Verhuis Grab & Go-afhaalservice https://bibliotheek.hasselt.be/Limburg/Nieuwsberichten/verhuisGrabGo.html dinsdag 31 januari 2023 09:46:40

Update!

Wegens de impact van de verbouwingswerken zal de afhaalservice Grab & Go vanaf woensdag 9 augustus 2023 verhuizen naar het Wijkpunt op de Kleine Bameriklaan 13 in Kuringen.

De bestaande afspraken en openingsuren blijven behouden.


Tijdens de sluitingsperiode van BHL Kuringen laten we jullie natuurlijk niet op jullie honger zitten. Via onze afhaalservice ‘Grab & Go’ zorgen we ervoor dat jullie toch aan het nodige lees-, luister- en kijkvoer geraken. 

Aanvragen

Via dit aanvraagformulier vraag je materialen uit de collectie van Dusart aan, die je op een later moment in Kuringen kunt afhalen. Lees hier meer over.

Afhalen

Gebeurt in Kuringen op vertoon van de identiteitskaart of lidkaart van de aanvrager(s), op de volgende momenten:

 • woensdag 16-18 uur;
 • zaterdag 10-13 uur.

Vragen?

Is er iets onduidelijk of lukt je aanvraag toch niet? Stel je vraag tijdens één van de afhaalmomenten in Kuringen of spring binnen in BHL Dusart tijdens de openingsuren. Een medewerker helpt je graag verder om je aanvraag in orde te maken.

Digipunt op woensdag en vrijdag https://bibliotheek.hasselt.be/Limburg/Nieuwsberichten/Digipunt.html vrijdag 23 juni 2023 11:50:24

Bezoek ons gratis Digipunt waar iedereen welkom is met digitale vragen.

De vrijwilligers van de Digipunten zijn aanwezig op woensdag van 15 tot 18 uur en vrijdag van 10 tot 13 uur. Inschrijven is niet nodig!

Zij begeleiden je bij toepassingen op de internetpc’s , je laptop, tablet of smartphone en helpen indien er problemen zijn bij het gebruik van de apps op die toestellen.

Ze helpen je bv. met vragen over:

 • itsme
 • eID installeren en gebruiken
 • mailen
 • apps installeren
 • gebruik gsm
 • attesten online aanvragen

De vrijwilligers luisteren met veel geduld naar je vragen en geven je 1-op-1 hulp en advies. Een laptop of tablet meebrengen mag, maar moet niet. Ze geven je ook extra info over gratis vormingen en opleidingen in je buurt.


Ben je op zoek naar een ander Digipunt of zoek je nog meer info over de digitale hulp van stad Hasselt: hasselt.be/digitalehulp

De nieuwe selectie In Etalage is er https://bibliotheek.hasselt.be/Limburg/Nieuwsberichten/De-nieuwe-selectie-In-Etalage-is-er.html dinsdag 27 juni 2023 09:22:25

Vers materiaal om thuis knus te lezen: de nieuwe In etalage-selectie staat klaar!

Onze collega's maakten weer een fijne keuze voor onze klanten - voor elk wat wils - van 0 tot 100 jaar. Je vindt de In Etalagestanden verspreid in de bibliotheek of neem een kijkje in onze catalogus:

In etalage Literatuur Volwassenen

In etalage Informatie Volwassenen

In etalage Muziek & Film

In etalage Jongeren

In etalage Jeugd

Voorleesfeestje met Bazelmans https://bibliotheek.hasselt.be/76869-voorleesfeestje donderdag 26 oktober 2023 09:38:23

De bib nodigt alle kindjes tussen 3 en 7 jaar uit om te komen luisteren naar de muzikale verhalen van Bazelmans op zaterdag 20 april.
Voorlezen met net dat extra: Mieke en Wim van Bazelmans lezen een mooi verhaal voor en zingen liedjes met de kinderen. We maken er een voorleesfeestje van en eindigen met een knutselmomentje. 
Schrijf je hier snel in voor een gratis plekje!

Voorlezen is leuk, gezellig én stimuleert de fantasie en taalontwikkeling van kinderen. 
Iedereen welkom!

Dead Ladies Show https://bibliotheek.hasselt.be/deadladies donderdag 16 november 2023 13:46:05

Dead Ladies Show #11

Op 26 maart 2024 is onze bib locatie voor de dan splinternieuwe Dead Ladies Show #11. Ook in deze elfde editie zal Gaea Schoeters zoals altijd de dans met veel gevoel voor ritme leiden. Deze keer nodigde ze auteur Rachida Lamrabet uit die ons zal voorstellen aan de Marokkaanse dichteres en activiste Saida Menehbi. Auteur Anneleen Van Offel heeft het over de Litouwse archeologe Marija Gimbutas, en aan de hand van boekhandelaar Steven Van Ammel reizen we naar Parijs en bezoeken we de legendarische boekhandel Shakespeare & Company van Sylvia Beach. Sopraan Lieselot De Wilde brengt samen met pianist Lies Colman muziek van Denise Tolkowsky en Irish Keening Songs.

De gasten en hun Dead Ladies

auteur Rachida Lamrabet over dichteres Saida Menebhi

Rachida Lamrabet (1970) is naast schrijfster ook juriste. Met haar roman Vrouwland won ze in 2008 de prijs van het beste debuut. In 2008 verscheen haar verhalenbundel Een kind van god die in januari 2009 de Nederlandse BNG Nieuwe literatuurprijs kreeg. In september 2018 verscheen haar laatste roman Vertel het iemand. Voor deze roman ontving zij in 2019 zowel de Cultuurprijs van de KU Leuven als de Ultima der Letteren van de Vlaamse Gemeenschap.
Momenteel is zij praktijkassistente mensenrechten aan de faculteit rechten van de universiteit Gent en docente aan Odisee en Sint Lucas Hogescholen.

auteur Anneleen Van Offel over archeologe Marija Gimbutas

Anneleen Van Offel (1991) is een schrijver die vertrekt vanuit het onderzoek, de reis, de ontmoeting. Voor haar debuutroman Hier is alles veilig reisde ze vier keer langdurig naar Israël en Palestina, waar ze in gesprek ging met soldaten en hun familie. Hun verhalen gebruikte ze als grondstof voor de roman. In 2024 verschijnt haar tweede boek, De stem van Sulina, waarin ze langs de Donau reist van bron tot monding en een verhaal vertelt over watergeesten en moederschap.

boekhandelaar Steven Van Ammel over zijn memorabele collega Sylvia Beach

Steven Van Ammel (1976) heeft een ruime staat van dienst in het boekenvak. De voorbije vijfentwintig jaar werkte hij bij grote ketens, communistische uitgeverijen en onafhankelijke boekhandels. Als hij het niet te druk heeft met stukjes schrijven voor De Standaard werkt hij aan een boek met als werktitel De liefhebber. Over bibliomanie en andere ondeugden.

aan de piano Lies Colman & Lieselot De Wilde met muziek van Denise Tolkowsky en Irish Keening Songs

Pianiste Lies Colman (1978) houdt van uitdagingen, academisch en artistiek. Ze speelt solistisch, als kamermuzikante en liedpianiste, performt, onderzoekt, doceert en bedenkt. Het liefst beweegt ze zich op de grens tussen klassiek en hedendaags, tussen muziek en andere disciplines, tussen kunst en sociale wetenschap, zowel op als naast het podium.

Lieselot De Wilde (°1984, Gent) is een Belgische vocaliste, performer en maker. Ze haalde haar diploma aan het Lemmensinstituut in Leuven met grote onderscheiding en studeerde later bij de Nederlandse mezzosopraan Jard Van Nes. Ze is een veelzijdige en creatieve artieste. Ze treedt op met oude muziek, liederen, muziektheatercreaties en met haar eigen creatieve projecten. In 2022 won ze de Vlaamse Cultuurprijs Ultima voor muziek.

Gaea Schoeters programmeerde en praat de avond aan mekaar

Gaea Schoeters (1976) schrijft romans, theaterteksten en operalibretto's. Soms (en stiekem) waagt ze zich aan poëzie. Recent verschenen van haar de veelgeprezen roman Trofee en het prentenboek (N)Iets, dat ze samen met Gerda Dendooven maakte.

Dead Ladies Show - Berlijnse inspiratie voor een verdiend podium

Zeggen de namen Clara Schumann, Erika Mann, Marie Curie, Harriet Tubman, Clarice Lispector, Ada Lovelace of Kaplana Chawla je iets?

Stuk voor stuk zijn het vrouwen die werk deden waarvoor mannen de eer opstreken, vrouwen die de wereld verkenden maar in Stanleys schaduw bleven, of vrouwen die even begaafde kunstenaars waren als hun mannelijke collega’s maar toen niet dezelfde aandacht kregen. En vooral: het zijn vrouwen die wisten te ontsnappen aan de conventies van hun tijd, alles uit het leven haalden en tot het uiterste gingen om hun dromen waar te maken. Tijdens de Dead Ladies Shows krijgen zij het podium dat ze verdienen.

Gaea Schoeters leerde de Berlijnse Dead Ladies Shows kennen tijdens haar residentie bij het Literarisches Colloquium in 2017. Bedenkers Katie Derbyshire en Florian Duijsens gaven hun zegen voor een Belgische versie, gecurateerd door Gaea Schoeters en georganiseerd door Passa Porta.

Tussen 2 Lijnen met Maaike Neuville https://bibliotheek.hasselt.be/MaaikeNeuville.html dinsdag 5 december 2023 15:32:38

Een uitzonderlijk debuut over machtsverhoudingen waarin de rol van dader en slachtoffer diffuus is. De 39-jarige actrice Ada Peeters neemt de trein naar de stad waar ze die avond op het podium staat met een zelfgeschreven monoloog. Herinneringen aan de oudere theaterdocent met wie ze als studente een verhouding had, wellen ongewild in haar op. Het is zijn stad waar ze gaat spelen. Ook op het podium, terwijl ze oog in oog staat met de volle zaal, is er geen stoppen meer aan de razende vaart waarmee de diep weggestopte beelden van ontmoetingen met getrouwde mannen, leraren en andere figuren met autoriteit aan de oppervlakte komen. Na de voorstelling volgt een terugrit met een mysterieuze taxichauffeur die Ada nog dieper doet afdalen in het verleden dat ze nooit echt onder ogen wou zien.

Zij. 

is een urgente roman over intimiteit, over grenzen die overschreden worden zelfs al is er wederzijdse instemming, over het woord nemen en het vertrouwen vinden in het vertellen van je eigen verhaal.

Maaike Neuville

acteert in het theater en in films en series in België en Nederland. Ze had een hoofdrol in de populaire serie Red light. Ze schrijft en maakt theaterstukken over de eindeloze variaties aan (on)mogelijkheden in de liefde. Zij. is haar debuutroman.

Lieselotte Bijnens

zal Maaike interviewen. Lieselotte deelt online haar leesplezier als Acta Fabula Est. Wat begon tijdens haar studie musicologie als een hobby groeide langzaam uit tot een platform waarin zowel haar passie voor literatuur als muziek een plek krijgen. In 2022 schreef ze het essay Toonaangevende vrouwen: componistes in Vlaanderen waarin ze het gebrek aan visibiliteit van vrouwen in de Vlaamse muziekgeschiedenis aankaartte.

foto Maaike (c) Kaat Pype

Auteurs te gast in het voorjaar https://bibliotheek.hasselt.be/Limburg/Nieuwsberichten/Auteurs-te-gast-in-het-voorjaar.html dinsdag 5 december 2023 15:53:55

In 2023 volgt nog Sinterklaas, Kerst en Nieuwjaar, maar we nemen uw agenda graag al even mee naar 2024...

 Wees welkom!

De Lerarenkaart is er weer https://bibliotheek.hasselt.be/lerarenkaart.html dinsdag 12 december 2023 10:41:34

De Klasse Lerarenkaarten voor 2024 zijn aangekomen in de bib. Leerkrachten kunnen hier zien in welke bibliotheek ze hun kaart kunnen ophalen. 

Met de Lerarenkaart genieten leerkrachten en onderwijsprofessionals van heel wat voordelen en kortingen. Meer dan 850 voordelen bij musea, theaterhuizen, wetenschappelijke instellingen, technologische, culturele en natuurcentra, expo’s, festivals, boekhandels, computerzaken … Kom je Lerarenkaart dus zeker ophalen aan het onthaal in de bib!Geloof het of niet ?! https://bibliotheek.hasselt.be/geloofhetofniet.html donderdag 14 december 2023 11:16:54

Geloof het of niet ?!

De mirakels van de Virga Jesse en andere wonderen

mi·ra·kel (het; o; meervoud: mirakels, mirakelen)

1 bovennatuurlijk feit; = wonder

Onverwachte genezingen, wonderbaarlijke reddingen, onverklaarbare gebeurtenissen… we kennen allemaal de raadselachtige verhalen die – vaak al eeuwenlang - tot onze verbeelding spreken. Ze werden over grenzen van tijd en ruimte doorgegeven, eerst mondeling en via wagenspelen, later via afbeeldingen en teksten.

De Hasseltse Virga Jesse heeft over de eeuwen heen eigenhandig voor heel wat lokale mirakels gezorgd. Ze versterkten de roep van Onze-Lieve-Vrouw van Hasselt en er ontstond een drukke verering, die uitmondde in de zevenjaarlijkse Virga Jessefeesten. Die gaan in augustus 2024 opnieuw door in onze stad.

In de tentoonstelling Geloof het of niet?! worden de mirakels van de Virga Jesse onder de loep gelegd. Ze worden met een wetenschappelijke blik bekeken, getoetst aan de hedendaagse omgang met buitengewone zaken en vergeleken met de waarden die andere religies aan vergelijkbare verhalen geven. Dat allemaal met ?! als leidraad: verwondering.


De tentoonstelling Geloof het of niet ?! en de bijhorende activiteiten kaderen in de Virga Jessefeesten die in augustus 2024 door gaan in Hasselt.

Lezing en debat Geloof het of niet ?! https://bibliotheek.hasselt.be/geloofhetofnietdebat.html donderdag 14 december 2023 14:05:42

Geloof het of niet ?!

Wetenschap & religie – een spannend duo

Lezing met Patrick Loobuyck

In zijn boek Wetenschap & Religie biedt Patrick Loobuyck een kritische en verhelderende kijk op een van de meest fascinerende kwesties die mens van oudsher heeft beziggehouden: hoe kunnen religie, zingeving en geloof zich verhouden ten aanzien van kennis, rede en wetenschap?

Debat met een uitgekiend panel

Om de geest aan te scherpen gaat de lezing over in een debat. De relatie tussen filosofie en christendom, de discussie over mirakels en almacht van God, de enorme uitdaging van Darwins evolutietheorie… getoetst aan hedendaagse standpunten van verschillende experts.

Wie dat zijn? Patrick Loobuyck, Anne Provoost, Johan De Tavernier en Max Schneider gaan het gesprek aan onder moderator Jacky Goris. Later meer info hierover! 

Kick off van Geloof het of niet ?!

In de tentoonstelling Geloof het of niet?! worden de mirakels van de Hasseltse Virga Jesse onder de loep gelegd. Ze worden met een wetenschappelijke blik bekeken, getoetst aan de hedendaagse omgang met buitengewone zaken en vergeleken met de waarden die andere religies aan vergelijkbare verhalen geven. Dat allemaal met ?! als leidraad: verwondering. lees meer over de tentoonstelling


De lezing en het debat zijn een organisatie van Mensen & Wetenschap, Humanistisch Verbond en Bibliotheek Hasselt Limburg.

De tentoonstelling Geloof het of niet ?! en de bijhorende activiteiten kaderen in de Virga Jessefeesten die in augustus 2024 door gaan in Hasselt.

  

Openingsfeest Jeugdboekenmaand 'Sport en spel' https://bibliotheek.hasselt.be/jeugdboekenmaand maandag 18 december 2023 16:31:07

Zet zondag 3 maart in je agenda, want dan geven we het startschot van de Jeugdboekenmaand en openen we de nieuwe tentoonstelling van knst. feestelijk. Je bent van 10u tot 13u welkom in BHL Dusart. Er valt heel wat leuks te beleven…

Zo geven de juffen van knst. enkele originele workshops waarin je jouw creativiteit de vrije loop kan laten en nieuwe tekentechnieken kan leren.

Coach Boekie begeleidt je tijdens een origineel trainingskamp voor toplezers en laat je deelnemen aan de Olympische Boekenspelen. Word jij een leesatleet?
Daag je vriendjes of familie uit bij een bordspel van Spellenclub Dubbel Dobbel.

Voor families met kinderen van 5 tot 12 jaar.
Op voorhand inschrijven is niet nodig.

Jeugdboekenmaand 2024 heeft als thema 'Sport & spel'. Het worden weken van plezier maken en doorzetten, van verbeelden en sterk worden! Want spelen en bewegen zijn goed voor je. En wat is lezen anders dan gymnastiek voor je hoofd en je hart?

Ontdek het voorjaarsprogramma voor de jeugd https://bibliotheek.hasselt.be/jeugdprogrammatie maandag 18 december 2023 16:55:50

De feestdagen zijn nog niet voorbij maar wij kijken al vooruit naar het voorjaar. De volgende jeugdactiviteiten staan op het programma:

 • Voorleesfeestje met Bazelmans op zaterdag 27 januari - lees meer
 • Tijdens de Poëzieweek, van 25 tot 31 januari, verstoppen we 10 bijzondere raadselgedichten rond het thema 'thuis' in de jeugdafdeling - lees meer
 • Verhalen in alle talen op woensdag 21 februari - lees meer
 • Zet zondag 3 maart in je agenda, want dan geven we het startschot van de Jeugdboekenmaand en openen we de nieuwe tentoonstelling van knst. feestelijk - lees meer
 • Zaterdag 20 april muzikale verhalen met Bazelmans - lees meer
 • Boekstartdag voor de allerkleinsten op zaterdag 18 mei - meer info volgt.
Tentoonstelling Jeugdboekenmaand 'Sport en spel' https://bibliotheek.hasselt.be/tentoonstellingjbm zondag 21 januari 2024 21:07:27

Jeugdboekenmaand is niet compleet zonder de tentoonstelling van knst. De leerlingen van knst. werkten rond het thema ‘Sport en spel’. Een heleboel kunstwerken zijn te bewonderen in BHL Dusart.
De prachtige tentoonstelling is te bezichtigen van 3 maart tot 14 april tijdens de openingsuren van de bib.

Jeugdboekenmaand 2024 heeft als thema 'Sport & spel'. Het worden weken van plezier maken en doorzetten, van verbeelden en sterk worden! Want spelen en bewegen zijn goed voor je. En wat is lezen anders dan gymnastiek voor je hoofd en je hart?

Meer informatie vind je op jeugdboekenmaand.be

Spreekuur - gezond sporten https://bibliotheek.hasselt.be/Spreekuur dinsdag 30 januari 2024 15:16:46

Spreekuur

‘Spreekuur’ is een interactief debat tussen publiek en zorgprofessionals uit jouw buurt. In deze editie hebben we het over preventie van hartproblemen tijdens het sporten. Specifiek zullen we inzoomen op de stappen die de sporter zelf kan zetten om aan preventie te doen en welke testen al dan niet nodig zijn om het hart te onderzoeken. Daarnaast bekijken we wat je kan afleiden uit de data van wearables en en hoe deze in de toekomst kunnen leiden tot een veiligere sportomgeving.

9 maart in de bibliotheek

Vier experten van het Hartcentrum Hasselt praten op 9 maart over dit thema en beantwoorden al jouw vragen tijdens het spreekuur ‘Gezond Sporten’. Bezorg ons vooraf (al dan niet anoniem) je vragen via het inschrijfformulier. Het panel beantwoordt ze graag live ter plaatse. Er is tijdens het debat uiteraard ruimte om bijkomende vragen te stellen.

Panel

 • Dr. Guido Claessen (Cardioloog Hartcentrum Hasselt)
 • Dr. Pieter Koopman (Cardioloog Hartcentrum Hasselt)
 • Dr. Nico Bruijnen (Huis-/Sportarts Huisartsenkliniek)
 • Dhr. Kim Bonné (Diensthoofd Cardiale Revalidatie Jessa Ziekenhuis)

Themastand

Kan je er niet bij zijn maar zit je toch met vragen over gezond sporten? Loop dan vanaf 14 februari even binnen in de bib. We zetten interessante lectuur over het thema in de kijker. Je kan ook terecht op de website van het Hartcentrum Hasselt.

Spreekuur - Gezond sporten https://bibliotheek.hasselt.be/Limburg/Nieuwsberichten/Spreekuur-Gezond-sporten.html dinsdag 30 januari 2024 15:35:01

Dokter, ik wil gezond sporten. Moet ik mijn hart laten nakijken en hoe pak ik dit aan?

Spreekuur Gezond Sporten

‘Spreekuur’ is een interactief debat tussen publiek en zorgprofessionals uit jouw buurt. In deze editie hebben we het over preventie van hartproblemen tijdens het sporten. Vier experten van het Hartcentrum Hasselt praten op 9 maart over dit thema en beantwoorden al jouw vragen tijdens het spreekuur ‘Gezond Sporten’.

Lees meer en reserveer je gratis plek

Tip! Themastand in de bib

Kan je er niet bij zijn op 9 maart, maar zit je toch met vragen over gezond sporten? Loop dan even binnen in de bib. We zetten interessante lectuur over het thema in de kijker. Je kan ook terecht op de website van het Hartcentrum Hasselt.

Lees/luistertips

Wil je je vooraf alvast informeren? 

Dead Ladies Show - de gasten https://bibliotheek.hasselt.be/Limburg/Nieuwsberichten/Dead-Ladies-Show-de-gasten.html donderdag 1 februari 2024 15:02:31

Zoals in elke editie van Dead Ladies Show delen drie bevlogen auteurs, acteurs, wetenschappers of kunstenaars hun liefde voor hun topvrouw. Op dinsdag 26 maart welkom in Bibliotheek Hasselt Limburg voor een splinternieuwe Dead Ladies Show!

De gasten en hun dead ladies

In deze elfde editie zal Gaea Schoeters zoals altijd de dans met veel gevoel voor ritme leiden. Deze keer nodigde ze auteur Rachida Lamrabet uit die ons zal voorstellen aan de Marokkaanse dichteres en activiste Saida Menehbi. Auteur Anneleen Van Offel heeft het over de Litouwse archeologe Marija Gimbutas, en aan de hand van boekhandelaar Steven Van Ammel reizen we naar Parijs en bezoeken we de legendarische boekhandel Shakespeare & Company van Sylvia Beach. Sopraan Lieselot De Wilde brengt samen met pianist Lies Colman muziek van Denise Tolkowsky en Irish Keening Songs. lees meer

Praktisch

Koop je ticket en ontvang in ruil een fantastische avond, inclusief een drankje!

Boekstartdag https://bibliotheek.hasselt.be/boekstartdag zaterdag 3 februari 2024 09:22:21

Boeken en baby’s, boeken en peuters… Boekstart is een gezellig moment voor (groot)ouder en kind, vol met bruikbare tips, de mooiste boekjes en leuke activiteiten. Doe samen met je kindje mee aan een babyconcert of een voorleesmomentje en ontdek hoe fijn het is om samen met boekjes en taal bezig te zijn.

Boekstart wil jou samen met je baby of peuter laten genieten van boeken, want wat je vroeg leert, leer je voor het leven. Zo is dat ook met lezen. Door jonge kinderen vroeg te laten kennismaken met boeken, gaat er een wereld van verbeelding én nieuwe woorden voor hen open. Boekstartdag gaat door in vestiging Dusart van 10u tot 13u.

Neem met je kindje deel aan één van de volgende voorstellingen:

Babyconcertjes door Klankennest om 10u30, 11u15 en 12u, telkens 25 minuten
Twee muzikanten nemen baby’s, peuters en hun ouders mee in een wereld vol aanstekelijke, omhullende en ontroerende muziek. Door ritmisch te bewegen, te zingen en verschillende melodische en ritmische patronen aan te bieden gaat Klankennest in dialoog met het kind.
Opgelet: de plaatsen zijn beperkt, kom op tijd! 

Boekenbuur? Vraag je startpakket! https://bibliotheek.hasselt.be/Limburg/Nieuwsberichten/Boekenbuur-Vraag-je-startpakket!.html dinsdag 6 februari 2024 12:25:03

Heb jij je BoekenBuur-account al aangemaakt? Fijn! Dan kun jij nu boeken lenen met de app.

Kies een titel uit de rubriek ‘In de buurt’. Spreek af met de huidige Boekenbuur-eigenaar en scan het boek zodat jij nieuwe eigenaar wordt.

Wil je liever een startpakket met 3 boeken op basis van jouw genrevoorkeur? Doe je aanvraag via dit formulier.

Op die manier zorg jij voor meer boeken die tussen Boekenburen kunnen worden geruild!

BoekenBuur… een ♥ voor boeken en voor elkaar!

Nieuw in collectie nu in de inkomhal https://bibliotheek.hasselt.be/Limburg/Nieuwsberichten/Nieuw-in-collectie-nu-in-de-inkomhal.html dinsdag 6 februari 2024 15:48:30

Afgelopen week hebben we de 'nieuw in collectie'-materialen in de inkomhal opgesteld. Instant inspiratie als je de bib binnenwandelt!

Welke nieuwe materialen vind je in de inkomhal?

 • literatuur (ook anderstalig)
 • non-fictie boeken
 • kookboeken
 • reisgidsen

Welke niet?

 • muziek & film
 • jeugd
 • jongeren

Die blijven op hun plek op de afdeling zelf.

Veel plezier met snuisteren, en laat je zeker eens verrassen door een voor jou onbekend boek!

Wordt verwacht - Geloof het of niet?! https://bibliotheek.hasselt.be/Limburg/Nieuwsberichten/Geloofhetofniet_nieuws.html dinsdag 6 februari 2024 16:19:59

'Geloof het of niet?! De mirakels van de Virga Jesse en andere wonderen'

Dit jaar gaan de zevenjaarlijkse Virga Jessefeesten weer door in Hasselt. In de bib brengen we de mirakels die aan de Virga Jesse worden toegeschreven voor het voetlicht.

De tentoonstelling

In de wonderlijke expo 'Geloof het of niet?! leggen we onze 'Hasseltse' mirakels naast verbluffende gebeurtenissen van overal ter wereld. Dit allemaal met ?! als leidraad: verwondering.

Debat als opening

We openen de tentoonstelling op 20 april met een debat over de verhouding tussen religie en wetenschap, in samenwerking met Mensen&Wetenschap en Humanistisch Verbond. Deelnemers aan het debat zijn Patrick Loobuyck, Anne Provoost, Johan De Tavernier en Max Schneider. Jacky Gooris zal modereren. Meer info volgt snel!

De inhoud van de tentoonstelling

Verwondering – een universele emotie

Met je mond vol tanden staan. Perplex. Er geen woorden voor hebben. Je ogen niet geloven. Twee keer moeten kijken. Verstomd staan. Versteld staan. Verbluft, sprakeloos, ontroerd, … verwonderd.

Overal ter wereld gebeuren wonderen of maken mensen gebeurtenissen mee die hen sprakeloos maken. Voor sommigen is het een tussenkomst van een hogere macht, voor anderen een redding door Superman, en voor nog anderen puur toeval. Maar iedereen vertelt erover, schrijft erover, maakt er voorstellingen of kunstwerken over. Ook vandaag nog. 

Bibliotheek Hasselt Limburg duikt in haar erfgoedcollecties en kijkt ook naar hedendaagse collecties. We leggen de mirakels van de Virga Jesse naast verhalen en levensbeschouwingen uit andere tijden of andere werelddelen.

Oude Drukken, de mosterdzaadjes van Kisa, en He-Man

De oudste mirakels van de Virga Jesse gebeurden in de 14de eeuw, maar pas in de 17de eeuw schreef de Hasseltse minderbroeder Henricus Jonghen ze voor het eerst op. Zijn beschrijving is zo beeldend dat je de wonderen bijna voor je ogen ziet gebeuren. Eeuwenlang werden de mirakels uitgebeeld in de straatversieringen en werden ze doorverteld.

Zijn de mirakels van de Virga Jesse iets uit een ver verleden? Iets dat mensen geloofden omdat ze het niet wetenschappelijk konden verklaren? Omdat het 'zo was'? Zijn we intussen ‘slimmer’ geworden?

Mirakel voor mirakel verkennen we de gebeurtenis, en het menselijke verhaal erachter. Uitzichtloosheid versus hoop, ziekte versus genezing, verwarring versus het licht zien. Elke levensbeschouwing en iedere wetenschappelijke verklaring probeert tegemoet te komen aan de menselijke nood om betekenis te geven aan de wereld. Ook vandaag nog. Naast elk mirakel leggen we een ‘andere kijk’, uit een andere levensbeschouwing, uit de wetenschap, filosofie of psychologie, of uit onze onuitputtelijke voorraad verhalen van over de hele wereld.

Openingsfeest Jeugdboekenmaand 'Sport en spel' https://bibliotheek.hasselt.be/openingsfeest zaterdag 10 februari 2024 13:08:46

Zet zondag 3 maart in je agenda, want dan geven we het startschot van de Jeugdboekenmaand en openen we de nieuwe tentoonstelling van knst. feestelijk. Je bent van 10u tot 13u welkom in BHL Dusart. Er valt heel wat leuks te beleven…

Zo geven de juffen van knst. enkele originele workshops waarin je jouw creativiteit de vrije loop kan laten en nieuwe tekentechnieken kan leren.

Coach Boekie begeleidt je tijdens een origineel trainingskamp voor toplezers en laat je deelnemen aan de Olympische Boekenspelen. Word jij een leesatleet?
Daag je vriendjes of familie uit bij een bordspel van Spellenclub Dubbel Dobbel.

Voor families met kinderen van 5 tot 12 jaar.
Op voorhand inschrijven is niet nodig.

Jeugdboekenmaand 2024 heeft als thema 'Sport & spel'. Het worden weken van plezier maken en doorzetten, van verbeelden en sterk worden! Want spelen en bewegen zijn goed voor je. En wat is lezen anders dan gymnastiek voor je hoofd en je hart?

Tentoonstelling Jeugdboekenmaand https://bibliotheek.hasselt.be/tentoonstelling zaterdag 10 februari 2024 13:15:55

Jeugdboekenmaand is niet compleet zonder de tentoonstelling van knst. De leerlingen van knst. werkten rond het thema ‘Sport en spel’. Een heleboel kunstwerken zijn te bewonderen in BHL Dusart.
De prachtige tentoonstelling is te bezichtigen van 3 maart tot 14 april tijdens de openingsuren van de bib.

Jeugdboekenmaand 2024 heeft als thema 'Sport & spel'. Het worden weken van plezier maken en doorzetten, van verbeelden en sterk worden! Want spelen en bewegen zijn goed voor je. En wat is lezen anders dan gymnastiek voor je hoofd en je hart?

Meer informatie vind je op jeugdboekenmaand.be

Boekenpanda editie 4 https://bibliotheek.hasselt.be/Limburg/Nieuwsberichten/Boekenpanda-editie-4.html maandag 12 februari 2024 14:36:34
Boekenpanda editie 4! Wie volgt Lize Spit, Griet Op de Beeck en Sarah Meuleman op?
 
Drie mogelijkheden:
🐼 Thomas Olde Heuvelt met November
🐼 Jaouad Alloul met De meisje
🐼 Maaike Neuville met Zij.
 
De studenten van Hogeschool PXL brengen de stemmen uit, maar niets belet je om je door hun shortlist te laten inspireren!

TIP 1

Maaike Neuville is op 9 maart te gast in onze bib. Lieselotte Bijnens zal haar interviewen over Zij. Zeer welkom! Tussen 2 Lijnen met Maaike Neuville

TIP 2

Alle genomineerde romans vind je ook terug op de Te Gast -stand in de inkomhal van de bib!
BoekenBuur - waar ligt de volgende BoekenBuurt? https://bibliotheek.hasselt.be/BoekenBuur_poll.html dinsdag 13 februari 2024 10:36:09

Onze BoekenBuur - de gratis app waarmee je boeken ruilt met je buren - gaat na Runkst en Banneux ook de rest van Hasselt veroveren! Het is de bedoeling dat elke Hasselaar gebruik zal kunnen maken van onze fijne app.

De volgende BoekenBuurt, waar in Hasselt moet dat zijn?

Hiervoor vragen we jullie hulp: vertel ons waarheen met BoekenBuur na Runkst en Banneux? We zijn benieuwd...

Wat is BoekenBuur? 

Met de BoekenBuur-app gaan boeken van Bibliotheek Hasselt Limburg reizen in een Hasseltse buurt, van buur naar buur. Hier lees je er alles over!

Maaike Neuville met Lieselotte Bijnens in gesprek over Zij. https://bibliotheek.hasselt.be/Limburg/Nieuwsberichten/Maaike-Neuville-met-Lieselotte-Bijnens-in-gesprek-over-Zij.html dinsdag 13 februari 2024 19:03:04

Op zaterdag 9 maart verwelkomen we Maaike Neuville in onze bib in onze lezingenreeks Tussen 2 Lijnen. Ze zal over haar debuutroman Zij. in gesprek gaan met Lieselotte Bijnens.

We zijn aan de laatste tickets toe, dus reserveer je plekje of zet je eventueel op de wachtlijst - meestal kun je er dan nog wel bij!

lees meer en reserveer

Leen eens een tijdschrift! https://bibliotheek.hasselt.be/Limburg/Nieuwsberichten/Leen-eens-een-tijdschrift!.html dinsdag 20 februari 2024 11:52:58

Wist je dat je ook heel wat tijdschriften uit onze collectie gewoon kunt lenen, zoals alle andere materialen? Nog niet àlle tijdschriften, maar wel al een groot aanbod. 

Hoe vind je ze?

In de bib

De tijdschriften staan altijd frontaal opgesteld. Het meest recente exemplaar kom je daar tegen en kun je nog niet lenen. De tijdschriften die je tegenkomt als je de bak opent, die zijn (vaak) wel uitleenbaar. Het etiket op de cover vertelt je of je het kunt lenen of niet.

In de catalogus

Als je wil weten of we tijdschriften hebben over een bepaald thema, dan kun je je zoekopdracht verfijnen door bij materiaal te filteren op 'tijdschrift'. link catalogus

Welke titels kun je wel lenen?

 • jeugdbibliotheek: alles
 • leescafé: alles
 • reizen: alles
 • eetcultuur: alles
 • informatieve collectie: gedeeltelijk

Welke niet?

 • muziek & film
 • informatieve collectie: gedeeltelijk
BoekenBuur - stel de straal zelf in https://bibliotheek.hasselt.be/Limburg/Nieuwsberichten/BoekenBuur-stel-de-straal-zelf-in.html dinsdag 20 februari 2024 14:09:47

BoekenBuur, onze gratis app om boeken te ruilen terwijl je je buren leert kennen! Of andersom...

Kies zelf de grootte van jouw BoekenBuurt

In de app kun je zelf kiezen hoe ver je -letterlijk- wil gaan om je boek te ruilen of buur te ontmoeten! De grootte van jouw BoekenBuurt stel je namelijk zelf in: van 500 meter (het minimum) tot 5 kilometer (het maximum).

Dus gebruik jij de app voornamelijk om in je nabije omgeving mensen te leren kennen, hou de straal dan klein.

Wil je een maximaal aanbod aan boeken kunnen bekijken en heb je daar ook het overbruggen van enkele kilometers voor over? Ga dan voor de maximale straal - en een maximaal aantal boeken.

Wat is BoekenBuur?

Lees alles over onze gratis app!

Te gast stand in de inkomhal https://bibliotheek.hasselt.be/Limburg/Nieuwsberichten/Te-gast-stand-in-de-inkomhal.html dinsdag 20 februari 2024 16:50:29

Lees je graag het boek voordat je naar een lezing komt? Dan is de Te gast-stand in de inkomhal echt iets voor jou!

Een selectie boeken van auteurs die we dit voorjaar verwelkomen staat zomaar op jou te wachten. Hou je op de hoogte van onze activiteiten via

En wees vooral zeer welkom!

Interactieve lezing De eerste zin https://bibliotheek.hasselt.be/eerstezin.html vrijdag 23 februari 2024 09:39:59

Literair collectief This Is How We Read strooit al acht jaar enthousiast met boekentips. Eerst op hun blog, later ook op de literaire scheurkalender De Eerste Zin – Een boekentip voor elke dag (uitgegeven bij Pelckmans).

Op dinsdag 23 april komen ze naar onze bib met hun interactieve lezing rond leuke boeken met straffe openingszinnen. Een echte aanrader voor iedereen die leesinspiratie zoekt en tips om bewuster te kiezen voor boeken die echt bij je passen. 

Barbara en Katrien

Barbara De Munnynck en Katrien Elen geven houvast aan gretige (of aarzelende) lezers, die door het enorme boekenaanbod wel eens last hebben van keuzestress. Zoveel boeken, zo weinig tijd – zuchtte Frank Zappa. This Is How We Read schiet de weifelende lezer te hulp met een spervuur van boekentips en leesweetjes, gepassioneerd geciteerde boekopeners en hier en daar een filmpje waarin schrijvers als Lize Spit en Saskia Decoster vertellen over hun openingszinnen. 

23 april is Vlaanderenleestdag

Op dinsdag 23 april 2024, niet toevallig Wereldboekendag, vindt de tweede editie van Vlaanderenleestdag plaats. Op die dag roepen we iedereen op om te lezen. Tijdens de lunchpauze, op weg naar het werk of op school, lezen kan je overal en altijd!

Bib extra open op zondagvoormiddag 3 maart! https://bibliotheek.hasselt.be/Limburg/Nieuwsberichten/Bib-extra-open-op-zondagvoormiddag-3-maart!.html vrijdag 23 februari 2024 16:15:11

Op zondag 3 maart is de bib extra open van 10 tot 13 uur.

We openen Jeugdboekenmaand die dag, dus verwacht je wel aan wat feestgedruis!

VeggieChallenge - inspiratie te over in de bib! https://bibliotheek.hasselt.be/VeggieChallenge.html vrijdag 23 februari 2024 16:41:18

Ga de VeggieChallenge aan!

Plantaardig is lekker, veelzijdig, voordelig en gemakkelijk én snel te bereiden! Ieder jaar nemen mensen wereldwijd deel aan de VeggieChallenge, een initiatief waarbij we in de maand maart meer plantaardig eten. In 2022 werd Stad Hasselt gekroond tot de winnaar en mochten de Hasselaren zichzelf een jaar lang de beste 'veggie burgers' van Vlaanderen noemen. 

Inspiratie uit de bibcollectie

Als deelnemer van de VeggieChallenge kies je zelf jouw uitdaging, gaande van één keer per week plantaardig koken tot een hele maand plantaardig eten. Voor ieder wat wils! In de bib is het aanbod kookboeken groot - we verwijzen je graag naar de hele collectie op de eerste verdieping - maar laten je alvast watertanden bij deze selecties:

Focus op sport en plantaardige voeding

Dit jaar helpt Stad Hasselt de sporters een handje met inspiratiesessie over sport en plantaardige voeding. Ga jij in maart de uitdaging aan?

Maart in de bib https://bibliotheek.hasselt.be/maart.html maandag 26 februari 2024 14:05:49

Met een extra dagje februari in het vizier blikken we vooruit op de activiteiten die we in maart voor jullie in petto hebben!

 • Openingsfeest Jeugdboekenmaand i.s.m. Knst.beeld
 • Spreekuur Gezond sporten
 • Tussen 2 Lijnen met Maaike Neuville en Lieselotte Bijnens (ikv Vrouwendag)
 • Dead Ladies Show (ikv Vrouwendag)
In Focus James Ensor https://bibliotheek.hasselt.be/ensor.html maandag 26 februari 2024 17:02:03

In 2024 is het 75 jaar geleden dat James Ensor overleed. Het Ensorjaar brengt een eerbetoon aan de Belgische grootmeester - vernieuwer, gamechanger, inspirator en ...complexe persoonlijkheid.

Ensorjaar 2024

Thuisstad Oostende, en daarna Antwerpen, de stad die de grootste collectie van zijn werken herbergt, maken dit jaar volop ruimte voor de Belgische schilder van maskers, de zee en doodshoofden. Soms symbolistisch, soms expressionistisch, soms grotesk, soms vol liefde voor de mens ... James Ensor is niet onder één noemer te plaatsen.

We brengen onze collectie kleurrijke kunstboeken samen In Focus: aan de halfronde tafel en online!

BoekenBuur - we komen naar jou toe in de wijk https://bibliotheek.hasselt.be/Limburg/Nieuwsberichten/BoekenBuur-we-komen-naar-jou-toe-in-de-wijk.html dinsdag 27 februari 2024 15:47:17

BoekenBuur… een ❤ voor boeken en voor elkaar!

Onze bib rolt dit jaar stapsgewijs de gratis BoekenBuur-app uit. Meestal krijgen we de opmerking dat de app zeer duidelijk en gebruiksvriendelijk is - dat was de bedoeling en is heel fijn om te horen!

Heb je nog vragen of opmerkingen, of nood aan een woordje uitleg over BoekenBuur?

We zien je dan graag persoonlijk in de wijken waar BoekenBuur beschikbaar is (nu in Runkst en Banneux).

We proberen aanwezig te zijn op Burenbabbels en andere laagdrempelige momenten die doorgaan in de wijk. Raadpleeg je wijkkrantje voor meer info over die momenten of contacteer je buurtwerker.

Verder kun je vragen of opmerkingen altijd mailen naar bibliotheek.boekenbuur@hasselt.be

Zaterdag 9 maart - gezond sporten en Maaike Neuville https://bibliotheek.hasselt.be/Limburg/Nieuwsberichten/Zaterdag-9-maart-gezond-sporten-en-Maaike-Neuville.html vrijdag 1 maart 2024 17:00:39

Komende zaterdag heel welkom op twee boeiende activiteiten! Klik op de links hieronder voor meer info en tickets.