Bibliotheek Hasselt Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder

Erfgoed

Erkend erfgoedbibliotheek, uitgereikt door Vlaamse overheid

Bibliotheek Hasselt Limburg neemt door haar geschiedenis en haar unieke drieledige opdracht als grootste openbare bibliotheek, erfgoedbibliotheek en wetenschappelijke bibliotheek een bijzondere plaats in het Limburgse en Vlaamse bibliotheeklandschap in. In haar opdracht als erfgoedbibliotheek investeert BHL in de uitbouw van een Infopunt Erfgoed.


In juli 2011 ontving Bibliotheek Hasselt Limburg het kwaliteitslabel van "Erkende Erfgoedbibliotheek" van de Vlaamse overheid.

De Vlaamse overheid kent dit toe aan organisaties

  • die hun verantwoordelijkheid als beheerder van het cultureel erfgoed ernstig nemen
  • die de vier basisfuncties (de verzamelfunctie, de behoud- en beheerfunctie, de onderzoeksfunctie en de publieksgerichte functie) op een evenwichtige wijze uitoefenen en garanties geven op het vlak van het management.

Nieuwsrss feed nieuws

beschrijving
zondag, 10 november 2019
De voorbije eeuw was er een ongekende explosie aan beeld en geluid. Samen met VIAA (Vlaams Instituut voor Archivering) en organisaties uit cultuur, media en overheid zet onze dienst Erfgoed zich in om...
beschrijving
zaterdag, 28 september 2019
BLADWIJZER OP DE WERELD Mooie boeken uit de erfgoedcollecties van Bibliotheek Hasselt Limburg. Tentoonstelling van 29 september 2019 tot en met 26 april 2020. In onze erfgoedcollecties zitten heel...