Bibliotheek Hasselt Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder

Erfgoed

Erkend erfgoedbibliotheek, uitgereikt door Vlaamse overheid

Bibliotheek Hasselt Limburg neemt door haar geschiedenis en haar unieke drieledige opdracht als grootste openbare bibliotheek, erfgoedbibliotheek en wetenschappelijke bibliotheek een bijzondere plaats in het Limburgse en Vlaamse bibliotheeklandschap in. In haar opdracht als erfgoedbibliotheek investeert BHL in de uitbouw van een Infopunt Erfgoed.


In juli 2011 ontving Bibliotheek Hasselt Limburg het kwaliteitslabel van "Erkende Erfgoedbibliotheek" van de Vlaamse overheid.

De Vlaamse overheid kent dit toe aan organisaties

  • die hun verantwoordelijkheid als beheerder van het cultureel erfgoed ernstig nemen
  • die de vier basisfuncties (de verzamelfunctie, de behoud- en beheerfunctie, de onderzoeksfunctie en de publieksgerichte functie) op een evenwichtige wijze uitoefenen en garanties geven op het vlak van het management.

Nieuwsrss feed nieuws

beschrijving
maandag, 04 maart 2024
Achter de schermen Constante zorg voor documenten in het erfgoeddepot Onze Collectie Oude Drukken en Handschriften krijgt al veertien jaar de beste zorgen. Na een panne vorig jaar is er nu een...
beschrijving
maandag, 05 februari 2024
'Geloof het of niet?! De mirakels van de Virga Jesse en andere wonderen' Dit jaar gaan de zevenjaarlijkse Virga Jessefeesten weer door in Hasselt. In de bib brengen we de mirakels die aan de Virga...
Catalogus Limburgensia
Catalogus Oude Drukken

Kalenderrss feed kalender

Bibliotheek Hasselt Limburg is ook social