Bibliotheek Hasselt Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder

Erfgoed

Erkend erfgoedbibliotheek, uitgereikt door Vlaamse overheid

Bibliotheek Hasselt Limburg neemt door haar geschiedenis en haar unieke drieledige opdracht als grootste openbare bibliotheek, erfgoedbibliotheek en wetenschappelijke bibliotheek een bijzondere plaats in het Limburgse en Vlaamse bibliotheeklandschap in. In haar opdracht als erfgoedbibliotheek investeert BHL in de uitbouw van een Infopunt Erfgoed.


In juli 2011 ontving Bibliotheek Hasselt Limburg het kwaliteitslabel van "Erkende Erfgoedbibliotheek" van de Vlaamse overheid.

De Vlaamse overheid kent dit toe aan organisaties

  • die hun verantwoordelijkheid als beheerder van het cultureel erfgoed ernstig nemen
  • die de vier basisfuncties (de verzamelfunctie, de behoud- en beheerfunctie, de onderzoeksfunctie en de publieksgerichte functie) op een evenwichtige wijze uitoefenen en garanties geven op het vlak van het management.

Nieuwsrss feed nieuws

beschrijving
zaterdag, 21 mei 2022
Wist je dat... onze bibliotheek de thuis is van een waardevolle collectie Oude Drukken? De ongeveer 8000 banden hebben één ding gemeen: ze zijn gedrukt vóór 1840. Verder bestaan deze boeken in alle...
beschrijving
vrijdag, 22 april 2022
Onder het motto Erfgoeddag maakt school! duikt Erfgoeddag op 24 april in het rijke schoolleven en -verleden. Al twintig jaar toont de cultureel-erfgoedsector zichzelf op de eerste zondag na...