Bibliotheek Hasselt Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder

Over de BHL


De Bibliotheek Hasselt Limburg is de grootste openbare bibliotheek in de provincie Limburg.

Naast een aanbod van meer dan 550.000 documenten (boeken, cd's, dvd's, kranten, tijdschriften, databanken, ...) voor verschillende doelgroepen, biedt zij ook een ruime dienstverlening aan: studieplekken, de digitale bibliotheek, gratis draadloos internet, Interbibliothecair Leenverkeer.

Het uitgebreide activiteitenprogramma is steeds beschikbaar op deze website en je kunt via de Nieuws op maat op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes.

De Bibliotheek Hasselt Limburg is ook een erfgoedbibliotheek of bewaarbibliotheek en is partner van de Vlaamse erfgoedbibliotheek.

Met de uitbouw van het Infopunt Erfgoed wil zij een regionaal ankerpunt zijn voor bewaring en publieksgerichte ontsluiting van erfgoedcollecties, in het bijzonder de collecties Limburgensia en de Collectie Oude Drukken met meer dan 750.000 documenten.
Infopunt Erfgoed stelt haar collecties en archieven ook ten dienste van het historisch en wetenschappelijk onderzoek.

De Bibliotheek Hasselt Limburg is met haar collectie-aanbod en werking een belangrijke partner van het hoger onderwijs in de provincie Limburg en werkt zij nauw samen met de PXL Hogeschool, Universiteit Hasselt en UC Leuven-Limburg.

Nieuwsrss feed nieuws

beschrijving
vrijdag, 09 maart 2018, 13.00 u.
De komende activiteiten in vestiging Kuringen zijn allemaal volzet - heel erg fijn, zo'n enthousiast publiek! Het gaat om 14.03 Leer programmeren met Scratch 28.03 Lego Mindstorms 08.04 De...
beschrijving
vrijdag, 23 februari 2018
Jeugdboekenmaand komt eraan! "Eureka! Wetenschap en Techniek" - wat een heerlijk thema om mee aan de slag te gaan! In BHL vestiging Kuringen kun je zondag 4 maart naar de startdag, met workshops en...
beschrijving
vrijdag, 19 januari 2018, 16.31 u.
De bibliotheek van vandaag is ook morgen van belang. De bibliotheek? Dat is een laagdrempelige plek waar iedereen toegang krijgt tot informatie en cultuur. Ook nu gemeentes niet meer verplicht zijn...
Zoek in de catalogus

Bibliotheek Hasselt Limburg is ook social