Bibliotheek Hasselt Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder

Over de BHL


De Bibliotheek Hasselt Limburg is de grootste openbare bibliotheek in de provincie Limburg.

Naast een aanbod van meer dan 1.550.000 documenten (boeken, cd's, dvd's, kranten, tijdschriften, databanken, ...) voor verschillende doelgroepen, biedt zij ook een ruime dienstverlening aan: studieplekken, de digitale bibliotheek, gratis draadloos internet, Interbibliothecair Leenverkeer.

Het uitgebreide activiteitenprogramma is steeds beschikbaar op deze website en je kunt via de Nieuws op maat op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes.

De Bibliotheek Hasselt Limburg is ook een erfgoedbibliotheek of bewaarbibliotheek en is partner van de Vlaamse erfgoedbibliotheek.

Met de uitbouw van het Infopunt Erfgoed wil zij een regionaal ankerpunt zijn voor bewaring en publieksgerichte ontsluiting van erfgoedcollecties, in het bijzonder de collecties Limburgensia en de Collectie Oude Drukken met meer dan 750.000 documenten.
Infopunt Erfgoed stelt haar collecties en archieven ook ten dienste van het historisch en wetenschappelijk onderzoek.

De Bibliotheek Hasselt Limburg is met haar collectie-aanbod en werking een belangrijke partner van het hoger onderwijs in de provincie Limburg en werkt zij nauw samen met de PXL Hogeschool, Universiteit Hasselt en UC Leuven-Limburg.

Nieuwsrss feed nieuws

beschrijving
dinsdag, 05 juni 2018
Binnenkort vertrekken de jeugdverenigingen weer op kamp. Heerlijk! De bib zorgt opnieuw voor stapels leesvoer om mee te nemen als kampbibliotheek. Wil je ook een gratis kampkoffer aanvragen? Helemaal op...
beschrijving
maandag, 04 juni 2018
Deze zomer kun je extra lang genieten van dat extra dikke boek | vier seizoenen van je favoriete serie | het hele oeuvre van pakweg David Bowie | alle films van Francis Ford Coppola. Onze leentermijn...
beschrijving
dinsdag, 22 mei 2018
Tijdens de maand juni gaat onze activiteitenkalender terug naar een lager pitje. Iedereen die een rustige studieplek zoekt is welkom om zich in de bibliotheek een fijne werkplek uit te zoeken. We...
Zoek in de catalogus

Bibliotheek Hasselt Limburg is ook social