schilderij van Gustav Klimt met daarbij de tekst In Focus Gustav Klimt 100 jaar

IN FOCUS Gustav Klimt

maandag, 05 februari 2018, 10.38 u.

Wenen viert Modernisme dit jaar - vier protagonisten van deze beweging stierven 100 jaar geleden: kunstenaars Gustav Klimt en Egon Schiele, architect Otto Wagner en grafisch ontwerper Koloman Moser. Ze drukten hun stempel op Wenen rond 1900 en lieten een blijvende indruk achter.

Gustav Klimt was een Oostenrijkse symbolistische schilder, muralist en tekenaar.  Kenmerkend voor zijn latere werken, waarmee hij het meest bekend werd, is het decoratieve ornamentalisme (waarbij hij vaak ook werkte met bladgoud) en de suggestief-erotische symboliek. Hij maakte vooral naam met zijn vrouwportretten en allegorische werken, maar schilderde ook een groot aantal landschappen. Klimts kunst ontstond tijdens een artistieke bloeiperiode in het Wenen van het belle époque en wordt vaak geassocieerd met de jugendstilbeweging en de art-nouveau.

Nu IN FOCUS op het bibliotheekplein op de gelijkvloerse verdieping.

Nieuws op maat