• Kalender

Rondleiding Erfgoedbibliotheken en hun collectiebeleid

beeld van zorg voor boeken en campagnebeeld erfgoeddag

In het erfgoeddepot van Bibliotheek Hasselt Limburg maak je kennis met de zorg voor oude drukken én - grijp je kans - met twee bijzondere stukken die in onze bib worden bewaard: het fraai verluchte 16de-eeuwse graduale uit de abdij van Sint-Truiden en de aflaatbrief van de abdij van Herkenrode uit 1363, erkend als topstukken van de Vlaamse Gemeenschap.

Waarom zijn dit topstukken? Hoe maakt een erfgoedbibliotheek keuzes die haar collectiebeleid bepalen? Onze expert Karel Verhelst beantwoordt al je vragen tijdens deze rondleiding.

Zondag, 22 april 2018

om 16.30 uur

Bibliotheek Hasselt Limburg vestiging Dusart | Martelarenlaan 17 | 3500 Hasselt

Iedereen

Bibliotheek Hasselt Limburg

Je plekje reserveren is verplicht

Vermeld bij je reservatie je voornaam, naam, lidkaartnummer, e-mailadres of telefoonnummer en met hoeveel personen je komt.

• Kalender
  • Rondleiding Erfgoedbibliotheken en hun collectiebeleid