Bibliotheek Hasselt Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder

A tot Z (Per vakdomein)

Jeugd

Databanken

 • De Biblion Actuele DocumentatieBank Jeugd biedt een compleet overzicht van actuele dossiers over veelgevraagde onderwerpen uit het nieuws aan.

  Ga naar Biblion Actuele DocumentatieBank Jeugd.

 • Fundels Prentenboeken zijn bestaande prentenboeken die tot leven komen op een interactieve manier. De digitale prentenboeken voor kinderen tussen drie en zeven jaar bevatten mooie animaties en zijn aangevuld met leuke teken-, speel- en doe-activiteiten.

  Iedereen die een 'Mijn bibliotheek-account' heeft kan vanaf nu 7 gratis Fundels lenen, telkens voor 4 weken. Wanneer je inlogt zie je daarom vanaf nu bij 'Mijn digitale collecties' ook de Fundels prentenboeken staan.

  Ga naar de Fundels website voor meer info.

 • Jeugd LiteRom is een databank over Nederlandstalige jeugdliteratuur, met recensies over oorspronkelijke Nederlandstalige jeugdboeken vanaf 1900.

  Ga naar Jeugd LiteRom. Deze databank is binnenkort weer beschikbaar, bedankt voor je geduld.

 • In de Uittrekselbank Jeugd vind je meer dan 600 uittreksels van Nederlandstalige én buitenlandse literatuur en circa 100 auteursportretten. De Uittrekselbank Jeugd wordt uitgegeven door NBD Biblion.

  Ga naar UittrekselBank Jeugd.

 • Winkler Prins Junior Online biedt korte, heldere teksten, veel afbeeldingen, video’s en animaties en een eenvoudige zoekfunctie. Je vindt er ook een interactieve atlas en geïntegreerde woordenboeken.

  Ga naar Winkler Prins Junior Online.

 • De Winkler Prins Studie Online is er voor jongeren vanaf 10 jaar.
  De teksten zijn voorzien van video’s, animaties, geluidsfragmenten en afbeeldingen. Een interactieve atlas, geïntegreerde woordenboeken en een statistiekmodule maken het aanbod compleet.

  Ga naar Winkler Prins Studie Online.

Spelletjes

 • Met onlinespelletjes en quizzen in de Kid's Corner verduidelijkt de EU haar organisatiestructuur en werking.

  Ga naar Kid's Corner.

 • Kleuterspel is een aanbod met educatief verantwoorde puzzels en spelletjes voor kleuters van 2 tot 6 jaar.

  Ga naar Kleuterspel.

 • Via Leesplein ontdek je een memoryspel en een puzzel voor de allerjongsten (0 - 6 jaar) om zelf mee aan de slag te gaan.

  Ga naar Leesplein.

 • Probeer een van de boekenspelletjes via Leesplein: wees sneller dan de muis, onthoud de plaatjes of sleep de schrijver naar het juiste boek.

  Ga naar Leesplein.

 • Spelen, voorlezen en leren met Nijntje.

  Ga naar Nijntje.

 • Standaard Uitgeverij ontwikkelde een site ontwikkeld op maat van de allerkleinste handjes. Ze leren er werken met de muis aan de hand van een aantal zeer eenvoudige en duidelijke spelletjes. Ook hier wordt weer de nadruk gelegd op het leerzame. Zo leren kinderen tijdens het spelen wie groot en klein is of welk dier waar zit in het memoryspel.

  Deze spelletjes horen bij de boekenreeks "Kleine handjes" van Kathleen Amant.

  Ga naar Kleine handjes.

Websites

 • Via Boekenzoeker kun je gemakkelijk boeken zoeken per leeftijdscategorie en onderwerp.

  Ga naar Boekenzoeker.

 • DocuKit is dé website voor werkstukken en spreekbeurten. Honderden stukken tekst, filmpjes, foto's en geluidsfragmenten die jij leuk en interessant vindt!

  Ga naar DocuKit.

 • Leesplein is het verzamelpunt voor leesbevordering voor kinderen en jongeren van 0-18 jaar, ouders en professionals. Alle inhoud die je op Leesplein vindt, is gerelateerd aan kinder- en jeugdboeken en lezen. De website wordt voortdurend aangevuld met nieuwe informatie.

  Ga naar Leesplein.

 • Stichting Lezen stelde voor de verkiezing van Het Mooiste Kinderboek Aller Tijden een lijst op van 99 mooie kinderboeken. Stuk voor stuk prachtige titels van vroeger en nu, van hier en elders. Aan jou om ze opnieuw te ontdekken en te koesteren.

  Ga naar de Het Mooiste Kinderboek.

 • Jeugdliteratuur.org verzamelt nieuws en informatie over jeugdliteratuur. De website biedt auteursinformatie en lestips aan, brengt elke dag nieuws en geeft een overzicht van activiteiten rond jeugdliteratuur.

  Ga naar Jeugdliteratuur.org.

 • Lees voor aan je zus, papa, broer, mama, oma, opa of (klein)kinderen. Lees voor aan je klasgroep, de kinderen in je opvang of de ouderen in het woonzorgcentrum. Omdat voorlezen de taalontwikkeling en de fantasie stimuleert. Omdat voorlezen nieuwe werelden opent. Niet alleen bij jonge kinderen, maar ook bij kinderen die zelf al lezen. Het geeft rust aan ouderen.

  Ga naar Voorlezen.be.

 • Jouwzoekmachine.be doorzoekt geschikte websites voor kinderen en zet de resultaten op leesbaarheid op een rij.

  Ga naar Jouwzoekmachine.be.

Bibliotheek Hasselt Limburg
Martelarenlaan 17
3500 Hasselt

tel. 011 29 59 00
e-mail bibliotheek@hasselt.be
http://www.hasselt.be/bibliotheek


De openingsuren van de Bibliotheek Hasselt Limburg vind je terug via http://bibliotheek.hasselt.be/pblopeningsuren.

Databanken
Vakdomeinen
Websites

Bibliotheek Hasselt Limburg is ook social