Bibliotheek Hasselt Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder

Digitale bibliotheek

De BHL biedt naast een uitgebreide collectie gedrukte informatie ook een collectie digitale informatie aan via de digitale bibliotheek.

Inhoudelijk zijn de gedrukte en digitale informatie complementair en op elkaar afgestemd. De indeling van de digitale bibliotheek loopt parallel met de indeling van de afdelingen in de BHL volgens geclusterde vakdomeinen.
 
In de digitale bibliotheek vind je binnen elk vakdomein een selectie van gespecialiseerde onlinedatabanken en websites.

De gespecialiseerde onlinedatabanken kunnen omwille van licentierechten alleen in de BHL geraadpleegd worden. Dit is gratis.  
De door de BHL geselecteerde websites kunnen in de BHL en van thuis uit geraadpleegd worden.  
 
Via de digitale bibliotheek kun je ook opzoeken in de catalogus van de Koninklijke Bibliotheek van België, de catalogi van de Vlaamse universiteiten en van het Limburgse hoger onderwijs en in de gezamenlijke catalogus van de zes grootste Vlaamse bibliotheken.


Sinds kort werken het Vlaamse Bibnet en de Nederlandse Digitale Bibliotheek der Nederlandse Letteren samen om online gratis boeken aan te bieden. Bibnet is een projectorganisatie van de Vlaamse overheid, die werd opgericht in 2009 en ervoor moet zorgen dat bibliotheken ook in een digitale omgeving een meerwaarde kunnen betekenen voor hun publiek.

De samenwerking bestaat erin dat men op de site van de NBNL en via doorverwijzingen op zoeken.bibliotheek.be meer dan 6.000 boeken integraal kan lezen. Het gaat om klassiekers uit de volwassenen- en jeugdliteratuur, zoals Kaas van Willem Elsschot en Kruistocht in spijkerboek van Thea Beckman. Je herkent deze digitale boeken aan het icoontje (DBNL icoon).

Bibliotheek Hasselt Limburg
Martelarenlaan 17
3500 Hasselt

tel. 011 29 59 00
e-mail bibliotheek@hasselt.be
http://www.hasselt.be/bibliotheek


De openingsuren van de Bibliotheek Hasselt Limburg vind je terug via http://bibliotheek.hasselt.be/pblopeningsuren.

Databanken
Vakdomeinen
Websites

Bibliotheek Hasselt Limburg is ook social